Кой не си спомня Рич Форестър, който влизаше всеки ден в домовете ни с "Дързост и красота", популярната сапунена опера. Интригуващите сантиментални любовни истории, в които той винаги бе замесен, вълнуваха зрителите по целия свят.

Никол Кидман и Лив Шрайбър - перфектната двойка в The Perfect Couple

Още един нов сериал с Никол Кидман

Какво да очакваме от бъдещия сериал на Netflix

Образът на Рич Форестър бе перфектно пресъздаден от Рон Мос. В продължение на 25 години актьорът бе неизменна част от сериала, затова решението му през 2015 г. да напусне снимачната площадка, остави разочаровани хиляди почитатели. И вероятно много от тях до ден днешен си задават въпроса какво точно се случва с Рон след взимането на това решение.

По всичко изглежда, че Мос е отворил напълно нова страница в живота си. Той се мести в Италия през 2022 г. и по настоящем живее в стара селска къща в южната област Пулия.

Актьорът винаги е бил популярен в Италия. Още преди да се установи там, често гостува в телевизионни програми и дори се снима във филми като Christmas in Love (2004). Участва и в известната телевизионна програма "Dancing with the Stars" през 2010 г. и достига до второто място.

Каквито и решения да вземе Рон, до него неизменно е съпругата му Девин Деваскес, с която сключват брак през 2009 г. Девин е модел и актриса, а особена популярност добива през 80-те г. като Мис плеймейт. Двамата често споделят снимки в социалните мрежи, на които демонстрират своята любов и привързаност.

Мос има две дъщери - Крийсън (29) и Калеб (24) от предишния си брак с актрисата и писател Шари Шатък.

Рон Мос е роден в Лос Анджелис, на 4 март 1952 г. Популярен е с актьорската си дейност, но преди всичко е певец и музикант. Още преди участието си в "Дързост и красота" има значителен успех на музикалната сцена с групата Player. Към нея се присъединява през 1976 г. и близо двадесет години е част от бандата, докато не решава да я напусне през 1995 г.

Изборът му вероятно е продиктуван от новия му ангажимент: през 1987 г. той е избран да изиграе Рич Форестър - ролята, която променя живота му завинаги. Но въпреки международния успех на сапунения му герой, Рон Мос така и никога не изоставя напълно голямата си страст - музиката. Дори през 2002 г. успява да запише първия си солов албум "I'm Your Man".

През 2010 г. започва да се снима в драматичния сериала The Bay, който се излъчва в продължение на шест сезона по Amazon Prime Video. А през 2013 г., след реюниън с групата Player, издава албума "Too Many Reasons", пише Showbizz Daily.