Актьорът с вечната налудничава усмивка Джим Кери, когото помним от "Маската", "Ейс Вентура" и "От глупав, по-глупав", е напълно неузнаваем през последните седмици.

В редица интервюта, светски събития и изяви Кери се държи доста особено, а още по-странни са нещата, които говори. Мнозина тълкуват поведението му като неклинична лудост, избила след години депресия и самоубийството на приятелката му през 2016 г.

Също толкова многобройна обаче е и аудиторията от коментатори, които твърдят онова, което самият актьор споделя - че се е "пробудил" за възприятия към висш разум и истинската същност на битието.

Актьорът говори за себе си в трето лице, като казва, че Джим Кери е бил един от многото персонажи, които е играл през живота си и, де факто, не съществува - бил е продукт на въображението му.

Джим Кери стана художник (ВИДЕО)

Джим Кери стана художник (ВИДЕО)

Комикът хваща четката, за да преживее любовна раздяла

Кери определя хората като "приятен аромат" и вибрации, които се носят с присъствието им. В няколко интервюта той обяснява и за вижданията си относно пространството и Вселената, определяйки ги като смесица от енергия, а не нещо обективно и физично.

Някои от тези си идеи Джим Кери споделя и в документалния филм "Джим и Анди: великото отвъд" - продукция на Netflix, която излезе този месец. В нея се преплитат скорошни интервюта на актьора и неизлъчвани кадри от заснемането на "Човек на луната" от 1999 г.

Въпреки странното си за някои хора поведение, актьорът изглежда в страхотна форма, а настроението и шегите му са също толкова свежи, колкото и преди време.