Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун безспорно са сред най-големите екшън звезди на всички времена. А многобройните им филми и приходи от тях го доказват.

Арнолд Шварценегер и Джоузеф Баена - защо синът не иска фамилията на баща си

Когато баща ти е Арнолд Шварценегер, но ти не се гордееш с това

Всеки с приоритетите си

И в момента може да са добри приятели, но са били далеч от такива топли взаимоотношения преди повече от 30 години. За бурните си отношения двама разказват в подборно интервю за TMZ Presents: Arnold & Sly: Rivals, Friends, Icons.

Арнолд Шварценегер казва, че през 80-те и 90-те години на миналия век Силвестър Сталоун е бил на големата му конкуренция в света на киното. Оказва се, че успехът на Силвестър Сталоун по онова време е повлиял добре на кариерата на Шварценегер.

Самият Арнолд казва, че се е мотивирал и преследвал успеха на колегата си. Появата на родения в Австрия бодибилдър на кино небосклона пък е подействала мотивиращо за Сталоун, пише People.

Но в този момент освен конкуренция между двамата са се появили и лоши чувства и емоции. Като Арнолд Шварценегер признава, че вината за това е негова, защото заради конкурентния си нрав и дух е казал някои обидни неща по адрес на колегата си.

Съперничеството им е стигнало дори до момент, в който Арнолд Шварценегер е броял по колко души убива Сталоун във филмите си и по колко той самият. Дори се е стигнало до момент, в който единия да прецака другия.

В началото на 90-те години Арнолд си е мислел, че за да навакса преднината на Сталоун, то той трябва да сгреши някъде. Ето защо буквално го е подмамил да преследва ролята във филма "Спри или мама ще стреля", карайки Сталоун да си мисли, че той много иска да участва във филма.

Интересното е, че Арнолд Шварценегер е знаел, че филмът е лош и няма да стане хит, защото е имал възможност да види сценария. И тогава е решил да подмами Силвестър Сталоун. В момента обаче враждата е в миналото и двамата са добри приятели.

Арнолд Шварценегер и специалните бисктвити, с които храни животните и внуците си

С какво Арнолд Шварценегер храни и животните, и внуците си

Актьорът изгражда силна връзка между малчуганите и животните

Като в интервюто Шварценегер казва, че се възхищава на колегата си за страстта, с която се отнася към всичко, свързано с киното. Колкото до Силвестър Сталоун, той се възхищава на Шварценегер за неговата непоколебимост и мотивация. "Той е като сезон, който не се променя", казва актьорът по адрес на легендата в бодибилдинга.