С наближаването на коронацията на Чарлз на 6 май ангажиментите на кралското семейство стават все повече. Само преди два дни кралят и принц Уилям участваха в символичен акт, с който да отбележат наследството на покойната Елизабет Втора.

Как крал Чарлз и принц Уилям продължиха завета на кралица Елизабет Втора

Чарлз продължава делото на майка си

С едно просто, но значимо действие

Като се изключи това, принцът и принцесата на Уелс не са се мяркали на обществени места от седмица. И в това няма нищо странно - в седмицата, която ще завърши с Великден за западния свят, децата им са във ваканция.

А това означава, че по традиция Уилям и Кейт също се оттеглят от официалните си ангажименти, за да прекарат време като семейство. За подобни кратки ваканции те обикновено избират Анмър Хол в Норфолк, където имат свободата да се забавляват както искат.

Градинарство, каране на колело, разходки сред природата и до морето са само част от заниманията, които принцът и принцесата осигуряват на децата си - деветгодишният Джордж, седемгодишната Шарлот и четиригодишният Луис.

Самата Кейт Мидълтън е разказвала за това в един от редките случаи, които говори за частния живот на семейството си. "Да сме в провинцията навън и целите изкаляни", са точните думи, с които тя описва най-хубавото време със семейството си пред подкаста Happy Mum, Happy Baby.

След великденската ваканция принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис ще се завърнат в училището Ламбрук в Уиндзор, където ще останат до следващия дълъг почивен уикенд - коронацията на дядо им крал Чарлз в началото на май, припомнят ни People.