Българската "Сексбомба на годината" бе избрана в клуб Ескейп снощи.

Специално селектирано жури се опита да отличи най-атрактивните българки, номинирани в отделни категории.

Наградата за най-секси жена на 2008 отида при фолкпевицата Галена, придобила допълнителна известност в интернет покрай порнографско клипче заснето с мобилен телефон.

Тя получи приза си от Христо Кьосев, главен редактор на "Плейбой" България.

Отличието за "Най-секси двойка на годината" журито присъди на фолкпевицата Андреа и приятелят й Кубрат Пулев, който не присъстваше в клуба.

Блондинката бе дошла облечена с ефектна рокля, трудно прикриваща пищните й форми. До края на конкурса умишлено или не бюстът й се показа няколко пъти.

В категорията секссимвол на 2008 наградата получи Пламен Константинов, който обаче не дойде на церемонията.

За "Най-секси водеща на годината" журито отличи Вили Сечкова от ТВ 2. Росен Димитров от списание "Нов фолк" награди фолкпевицата Мария в категорията "Най-секси майка на годината", макар че тя все още не е родила.

"Най-секси бизнесдама на годината" е Бояна Шарлопова, а най-секси модел - Венета Харизанова, като пребори в категорията сестри Шехтови, Жасмина, Петя Велкова.

"Мис България 1999" Елена Ангелова спечели приза за "Най-добра визия" и доказа, че за десет години красотата й не се е изгубила. "Мис Плеймейт 2007" Златка Райкова пък получи признанието в категорията "Най-секси блондинка".

Сред гостите на церемонията бяха бизнесдамата Ваня Червенкова, певецът Крум в компанията на Джина Стоева, Мис България 2007 Юлия Юревич.

Жени Адърска, председател на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ) награди журналистката Кристина Баксанова за заслугите й в популяризирането на начините за откриване и лечение на рака на гърдата.

Това бе второто издание на конкурса, като тази година приходите от събитието отидоха за закупуване на мамограф, уред за диагностика и откриване рака на гърдата