Познаваме Ивайло Захариев от изявите му в театъра и в телевизионни и филмови продукции. Но до този момент най-емблематичната му роля си остава тази на Мартин от сериала "Под прикритие". Това, което не знаем за Ивайло, а според него трябва, е, че много цени приятелите си.

"Въпреки всичко не съм се променил спрямо тях, а и те много ми помагат в тази насока - да бъда себе си, да не се възгордявам". Към нещата, които не знаем за него, той добавя, че е честен, спокоен и голям оптимист.

Кои са успешните му роли Ивайло Захариев оставя на нас, публиката, да преценим. Тези, които на драго сърце споделя с нас, са любимите му.

"Сред тях са ролята ми в пиесата "Железният светилник", която поставихме в театъра във Велико Търново." Присърце Ивайло също така приема изявите си в "Хотел между тоя и оня свят", а причината е много проста: "Харесвам роли, в които животът на героя се обръща на 180 градуса в процеса на действието."

Снимка 379284

Източник: Facebook / Ивайло Захариев (Ivaylo Zahariev)

Ето защо вече споменатата роля на Мартин също попада в този списък, където можем да открием и един филм - "Номер Едно" (2011 г). След като е натрупал опит както в киното, така и в театъра го питаме кое от двете представлява най-голямо предизвикателство за него.

А той директно ни отговаря - "Може би киното, защото изисква повече концентрация на мига, повече прецизност, а в същото време може да те постави пред по-големи предизвикателства".

И понеже отворихме дума за кино няма как да минем и без въпроса с кой холивудски актьор би искал да участва във филм. "Не бих отказал на Клинт Истууд, Дензъл Уошингтън, Том Круз и Киану Рийвс, защото правят много атрактивни филми", категоричен е Ивайло.

Няма актьор, на който би отказал, но пък е сигурен, че не иска да участва в продукция, подобна на "Женени с деца". Така отваряме дума и за последния филм с негово участие "Южни ветър".

Снимка 379286

Източник: Facebook / Фотография Александър Нишков

"Ролята е доста различна от досегашните ми, понеже играя момче, което се е отдало на живота в най-свободния му вид - наркотици, алкохол. Това го довежда до глупаво решение, което му коства много. Радвам се, че изиграх нещо различно от това, което съм играл досега".

Всеки, който е гледал Ивайло Захариев, било по телевизията или в театъра, няма как да не забележи, че актьорът се намира в отлична физическа форма. "Спортувам поне 4-5 пъти в седмицата", споделя Ивайло.

Но тренировките му не се изчерпват с посещение на фитнес залата, защото иска в различни моменти тялото му да може да откликва на различните нужди на професията му. "Веднъж трябва да съм издръжлив, друг път пък да мога да направя някое по-акробатично изпълнение. Просто гледам да съм в кондиция".

Добрата форма му помага и на футболния терен. Едва преди седмица Ивайло Захариев беше част от благотворителния мач между сборен отбор от актьори и ПФК "Берое". 

Снимка 379277

Източник: PRoPR / Фотография Христо Христов

Защо приехте да участвате в мача срещу ПФК "Берое" (освен защото е благотворителен)?

Мотивира ме възможността да се видим с колегите в една друга обстановка. С някой съм играл, с други не. Различно място за среща е просто. Щом е нещо без режисьор и без декори винаги искам да го направим.

Имат ли актьорите място на футболния терен?

В подобен тип приятелски срещи определено мога да кажа, че имат. Тогава и публиката се забавлява допълнително, когато има някой, който не цели да вкарва просто голове, а да се забавлява.

Кой е най-добрият футболист сред актьорите?

Мога да кажа за тези, с които вече играх. Определено според мен това е Станимир Гъмов. Мартин Гяуров също изпъква, както и Любо Кънев. Тези тримата бих номинирал.

Какво още да очакваме от Вас в бъдеще?

Освен премиерата на "Южни ветър" очаквам да обявим премиерна дата на новия спектакъл, в който участвам, под режисурата на Ники Априлов - "Пеперуди, пеперуди".

Иначе има филмов проект, в който очаквам да се включа съвсем скоро, но не мога да кажа нищо повече за него на този етап.