Вчера, 4 декември, Илон Мъск отново бе привикан до съдийската катедра, за да даде показания за намеренията и мотивите си при нанесената обида срещу британския гмуркач Върнът Ънсуърт.

Съдят Илон Мъск за клевета в педофилство

Съдят Илон Мъск за клевета в педофилство

Помните ли историята с детския футболен отбор в Тайланд?

Припомняме, че през 2018 г. Мъск си позволи да нарече Ънсуърт "педофил", докато течеше драмата със спасяването на детския футболен отбор от пещера в Тайланд.

Пред съда Ънсуърт пледира, че коментарът на Мъск го е накарал да се чувства "заклеймен, засрамен, омърсен и уязвим".

По време на делото Мъск напълно отрече каквото и да е намерение да накърни репутацията и името на ищеца. Заяви също, че коментарът му е бил просто обида.

Снимка 455993

Източник: GettyImages

"Майка ми ми е казвала, че ако някой те обиди, просто трябва да обърнеш гръб", каза Мъск и добави в своя защита: "Нямах предвид, че той наистина е педофил."

Съдът прикани Мъск да разкаже повече за себе си и за живота си, при което подсъдимият реши да сподели факти по отношение на богатството си.

Илон Мъск, смартфоните на милиардера и защо ги унищожава

Защо Илон Мъск унищожава телефоните си

Крайни мерки

По думите му то възлиза на около 20 милиарда долара, но самият той не е сигурен каква точно е сумата.

"Хората си мислят, че имам много пари, но всъщност нямам", разкри той, като добави, че повечето му средства са затворени в акции на Tesla и SpaceX, част от които дори са заложени срещу заеми.

Илон Мъск, Starlink, SpaceX и каква е армията между интернет сателитите и армията на САЩ

Илон Мъск се заиграва и с армията на САЩ

За какво ще се ползват интернет сателитите на SpaceX

Към момента развоят на делото остава неясен, но везните са наклонени повече в полза Ънсуърт, който не се счита за публична личност и, съответно, прагът за доказване на клевета е по-нисък.