От няколко седмици Илон Мъск не спира да негодува срещу извънредните мерки в щата Калифорния, заради които му се наложи да спре производствения процес в завода на компанията си Tesla.

Според милиардера е глупаво икономиката да се поставя на пауза и да търпи огромни загуби заради вируса. Той дори заплаши в Twitter, че ще премести производството в Тексас и така ще лиши около 10 хиляди души в Калифорния от работните им места. Но властите не се трогнаха от тези призиви и закани.

А когато Мъск не получи разрешение да направи това, което иска, той просто го прави, дори да е в разрез с правилата.

Снимка 479214

Източник: GettyImages

След като получи подкрепа от президента Доналд Тръмп в Twitter, собственикът на Tesla взе решението от понеделник, 11 май, заводът в Калифорния да отвори врати и да се върне към обичайния работен процес, спазвайки мерките за безопасност.

Това самоволно решение постави милиардера в риска да бъде арестуван от местните власти, според които подобна производствена дейност все още не е позволена, въпреки препоръката на президента.

Илон Мъск, извънредните мерки заради коронавируса и какво мисли милиардерът за тях

Илон Мъск: Освободете Америка веднага

Какво го разгневи този път

Мъск обеща, че ще бъде рамо до рамо със своите служители, а междувременно е завел дело срещу местното управление заради рестриктивната мярка, забраняваща дейността в областта Alameda County, където се намира фабриката. А на подчинените си е съобщил, че всичко е напълно законно, пише BBC.