Когато си най-богатият човек на планетата, можеш да си позволиш много неща. Като например да платиш 44 милиарда, за да си купиш социална мрежа.

Илон Мъск, Twitter, Джак Дорси и одобрява ли продажбата на социалната мрежа

Колко милиона ще получи Джак Дорси от продажбата на Twitter

И доволен ли е от сделката

Е, Илон Мъск вече похарчи тези пари, за да купи Twitter. Сега всички се чудят какво ли ще е бъдещето на социалната мрежа, както и дали сегашните ръководители ще запазят постовете си, или Мъск ще реши да направи чистка.

Докато тези и други въпроси витаят в пространството, той реши да подгрее социалната мрежа с шеги. В профила си в Twitter милиардерът написа, че следващата му стъпка ще бъде да купи Coca-Cola и да върне обратно кокаина в съставките на газираната напитка.

Според официалния сайт на компанията за Великобритания, кокаинът никога не е бил добавена съставка в Coca-Cola. Но пък според Business Insider, през 1886 г., когато доктор Джон Пембертън създава напитката, е използвал екстракт от листо от растението кока, от което в последствие се създава и самият наркотик.

Но по онова време той е бил съвсем легален в САЩ. Тази шега се е харесала на много хора, защото туитът на Мъск има над 4 милиона харесвания. Според Marca, са заваляли коментари, като в един от тях потребител казва на Илон Мъск, че в първата бутилка от газираната напитка, продадена през 1894 г., е имат 3.5 грама кокаин, който през 1903 г. е бил заменен с кофеин.

Челси Манинг, новата приятелка на Grimes и коментарите й за Илон Мъск

Новото гадже на Grimes - срещу Илон Мъск

Как Челси Манинг разкритикува покупката на Twitter

Очевидно, Илон Мъск се е забавлявал доста с ефекта от шегата си, защото е продължил в същия дух, отговаряйки на различни потребители на социалната мрежа в подобен закачлив тон.