От октомври 2019 г., когато "Жокера" тръгна по кината, регулярно попадаме на какви ли не новини и материали около филма. Това си е ясен показател, че интересът към него е наистина висок.

Златен глобус 2020, Хоакин Финикс, Джейсън Момоа, София Вергара и веган менюто на вечерята на наградите

Как Хоакин Финикс вбеси Джейсън Момоа на Златен глобус

Иновативно или шокиращо

И продължава да бъде - заради наградите, които обира. Поредната беше от Златен глобус 2020, където Хоакин Финикс спечели за най-добър актьор в драматичен филм.

След като статуетката му беше връчена, Финикс трябваше да излезе пред журналисти, за да отговаря на въпросите им. Актьорът започна с шега, че са го подлъгали да влезе в залата, за да го снимат, а не да отговаря на въпроси.

Още първият въпрос обаче го ядоса. Хоакин Финикс беше запитан от журналист как се е подготвил за ролята си в "Жокера". Финикс каза, че има чувството, че говори за това през последните шест месеца.

Златен глобус 2020, "Жокера", Брад Пит и кои са големите победители

Кой обра Златните глобуси тази година

Годината започва с награди

"Вече съм отговарял на този въпрос. Искате да чуете друга версия ли? Мога да се опитам да променя отговора малко."

Въпреки че беше ядосан от повтарящия се въпрос, Хоакин Финикс каза, че процесът е бил доста дълъг. Правил е доста проучвания и е прочел няколко книги за политически убийства. Разбира се, в подготовката се включва и загубата на тегло.

"Жокера", Тод Филипс, Хоакин Финикс и още подробности за предполагаемото продължение на филма

Готови ли са Тод Филипс и Хоакин Финикс за продължение на "Жокера"

Какво разкри режисьорът по този въпрос

Актьорът завърши с това, че има чувството, че е отговорил на този въпрос още преди шест месеца, но благодари, че все още му го задават.