Днес, 7 юни, пред катедралата Честър в едноименния град в Чешир се струпаха хиляди хора. Там се състоя сватбата на херцога на Уестминстър - един от най-богатите хора във Великобритания, и Оливия Хенсън. Множеството обаче се надяваше да зърне принц Уилям.

Какво успя да разплаче принц Уилям

Какво успя да разплаче принц Уилям

Престолонаследникът на емоционално събитие във Франция

Престолонаследникът е тясно свързан с херцога, чието гражданско име е Хю Гросвенър. Крал Чарлз е кръстник на Гросвенър, а самият херцог е кръстник на сина на Уилям принц Джордж.

Може най-любопитното около младоженецът обаче е фактът, че той е един от най-богатите хора на Острова - състоянието му възлиза на около 10 милиарда британски паунда.

Снимка 668599

Източник: GettyImages

33-годишният Гросвенър е кръстник и на принц Арчи - първородното дете на принц Хари и Меган Маркъл. Хари обаче не присъства на сватбата днес "по взаимно решение", пишат ВВС. Затова пък освен Уилям, друг представител на кралското семейство беше там - принцеса Йожени.

Принц Уилям на сватбата

Източник: GettyImages

Принц Уилям на сватбата

Принцеса Йожени

Източник: GettyImages

Принцеса Йожени

Колкото до булката, това е 31-годишната Оливия Хенсън, която е работила в индустрията с био храни. Тя беше облечена в рокля и було Emma Victoria Payne. На главата си носеше тиара, изработена от знаменития руски бижутер Фаберже, която датира от 1906 г.

Снимка 668600

Източник: GettyImages

Хората в Честър пък успяха да усетят сватбения ден на херцога на Уестминстър по няколко начина. 100 хиляди цветя, предоставени от младоженците, бяха засадени на места из града. През целия ден три отделни местни бизнеса предлагаха безплатен сладолед и сорбе на жители и гости на града, пишат ВВС.