В първите дни на декември Харви Уейнстейн постигна съдебно споразумение с 30 от над 80-те жени, които повдигнаха обвинение за сексуален тормоз срещу него. Цената, която продуцентът ще трябва да плати за деянията си през годините, е 25 милиона долара.

Това решение разгневи мнозина подкрепящи движението #MeToo, а Емили Ратайковски дори се появи на събитие с нецензурен израз по адрес на Харви, татуиран на ръката й. Дни след това Уейстейн даде първото си интервю от година насам.

В него той изрази възмущението си от това, че покрай сексскандала и делото хората са забравили, за всичко, което е създал и постигнал в своята дълга кариера. Днес той се чувства наистина забравен и не смята, че това е правилно.

Снимка 457729

Източник: GettyImages

Уейнстейн изтъква, че е направил повече от много други, за да подпомогне кариерата на редица успели жени. Създал е повече филми, режисирани от жени и разказващи историите на жени, отколкото всеки друг продуцент. И го е направил не сега, когато е модерно, а преди 30 години, което го прави пионер.

Емили Ратайковски, Харви Уейнстейн, делото за сексуален тормоз и какво ядоса модела

Защо Емили Ратайковски напсува Харви Уейнстейн

Моделът не мисли, че има справедливост и правосъдие

В интервюто Харви умишлено избягва всичко за обвиненията и делото срещу него, акцентирайки само на своя принос за равенството между половете в кино индустрията. А с думите си надали ще постигне друго, освен да си спечели още врагове.