Отскоро телевизионният водещ и готвач Гордън Рамзи има още едно интересно занимание - да критикува онези, които снимат и пишат за храна в социалните мрежи.

Всичко започва, когато една американка пуска видео в Tik Tok как се прави прочутата риба с картофки, или фиш енд чипс. Както се казва, посегна на най-святото за британците.

И си заслужи критиките във видеото, което Рамзи публикува на 1 август. Последваха още много видео критики.

@gordonramsayofficial

This is what happens when you send me your dishes......##ramsayreacts ##duet with @jchelle36

♬ original sound - jchelle36

Така Гордън Рамзи много бързо събра впечатляващите 10.2 милиона последователи в Tik Tok, и то най-вече благодарение на видеоклипове Ramsay Reacts, които коментират публикациите на кулинарните блогъри. Говори се, че известният готвач се е пристрастил към популярното приложение, благодарение на дъщеря си Тили.

View this post on Instagram

on

И ето, тази негова популярност в социалната мрежа на най-младите не остана незабелязана. Гордън Рамзи се е съгласил на многомилионна сделка с Tik Tok, пише Mirror. 

Телевизионният готвач ще бъде кралят на бързото готвене на Tik Tok, като прави 60-секундни клипове с рецепти.

Американските мениджъри вярват, че 53-годишния Рамзи без проблем ще се справи със сегашната по-млада аудитория - от една страна. А от друга, ще привлече по-възрастни потребители към платформата - което е и най-важната задача.

View this post on Instagram

on

По принцип потребителите на Tik Tok са с доста ниска възрастова граница и, явно, идеята е да бъде привлечена малко по-възрастна аудитория. Затова и да има най-известния готвач в света, който прави бързи, забавни и умно редактирани клипове, е точно онова, от което платформата има нужда.

Джейми Оливър, Гордън Рамзи, Волфганг Пук и кой е най-богатият шеф готвач

Кой е най-богатият шеф готвач

Черпаците са пълни - даже преливат

И понеже всички заем, че Гордън Рамзи е един най-богатите готвачи на света (състоянието му се оценява на 160 милиона британски лири), с интерес ще следим ще се стигне ли до финализиране на многомилионната сделка с Tik Tok. И клипчетата с рецепти за 60 секунди също чакаме.

Гордън Рамзи, Оскар Рамзи и какъв баща е готвачът

Какъв баща е Гордън Рамзи

Когато готвачът излезе от образа си (и от кухнята)