Емили Ратайковски се омъжи за Себастиан Беър-МакКлард през 2018 г. Синът им Беър се роди през 2021 г., а през юли 2022 г. стана ясно, че двамата се разделят.

Александра Богданска и Емили Ратайковски на едно място

Когато Александра Богданска и Емили Ратайковски са на едно място

Какво събра родната инфлуенсърка с Емрата

В новия брой на Vogue Австралия, чиято корица 32-годишната звезда краси, Емрара признава, че се надява да вдъхнови други млади, разведени жени, като напише книга за собствените си преживявания.

Моделът споделя, че би искала да премахне част от "стигмата" около развода. "Не мога да повярвам, че няма повече книги за провалени първи бракове. Чела съм много литература за развода, но тя обикновено е за семейства, които се разпадат, след като децата са пораснали", казва тя пред изданието.

"Наистина мисля, че толкова много жени се развеждат на по-млада възраст и това е такова табу и има такава стигма около това", продължава Емили. Актрисата обяснява, че в наши дни жените са по-стабилни финансово и не е нужно да остават в лоши връзки. "Нашият свят се е променил толкова много, защото жените в повечето случаи правят дори повече пари от партньорите си'', казва тя.

Именно и затова моделът смята, че трябва да бъдат насърчавани да не се тревожат, че ще останат сами. Не бива да притесняват да приключат брака си, ако не са щастливи в него. "Бих искала да пиша повече за това" категорична е Емрата.

Емили Ратайковски и Стефан Бак - това ли е новата светска двойка

Кой е мъжът, когото Емили Ратайковски целува страстно

Парижки авантюри

Преди няколко месеца Емили обсъди развода си в подкаста Dear Media's Going Mental с Айлийн Кели, като каза: "Дълго време нямах смелостта да си тръгна. Бях наистина, наистина нещастна", казва тя.

Емили обясни, че стресът, който изпитвала, заради това, че е нещастна, се е проявявал в тялото й, казвайки: "Бях около 45 кг, а току-що бях родила бебе. Много отслабнах, защото не бях добре. Моделът добявя, че е "опитвала всичко", за да преодолее депресията си. Моделът разкрива: "Опитах се да вземам антидепресанти. Бях сигурна, че нещо не е наред с мен. Научих много от тази връзка. Най-вече да се доверявам на инстинктите си."