Елизабет Банкс остарява естествено и уверено. Актрисата от "Игрите на глада" демонстрира дори високо самочувствие заради факта, че е напълно естествена и никога не е прибягвала до каквито и да е процедури срещу стареене.

Елизабет Банкс, Call Her Daddy и проблемите с безплодие, с които актрисата се е сблъскала

Пробелмите с безплодието, с които Елизабет Банкс е трябвало да се бори

Трудностите през, които е преминала актрисата не са били никак малко

По повод партньорството си с марката грижа за кожата No.7 в скорошно интервю за Us Weekly Елизабет казва уверено: "Аз съм напълно естествена красавица." И добавя, че "никога нищо не е влизало в кожата ѝ", за разлика от десетките ѝ връстници, които използват ботокс, за да поддържат младежки вид.

"И това е така, защото самочувствието ми е наистина високо. Опитвам се да се съсредоточа върху увереността си и по-малко върху това как изглеждам", обяснява 49-годишната Банкс.

Актрисата побърза да добави, че все пак полага доста старания за добрия си външния си вид - като например цялостен подход към грижата за кожата, като се фокусира върху "хидратация, повече вода, сън, диета и физически упражнения.

"Разбрах, че голяма част от грижата за кожата е както вътрешна, така и външна", отбеляза тя. "Дори мога да кажа, че когато не излизам навън всеки ден или не спортувам, психическото ми здраве се влошава. А с него се влошава и самочувствието."

По-рано тази година Банкс заяви също, че "остаряването е привилегия". "Живеем в общество, което обича и цени младостта и красотата", каза тя пред People. "Разбирам това. Но и смятам, че най-добре е човек да има шанса да остарее, защото това означава, че съществува. А това е по-добре от алтернативата, нали?"

И още редица пъти Елизабет Банкс е споделяла публично своите схващания за красотата и остаряването. И всеки път е категорична, че "никога не е слагала игла в лицето си".

Според нея рискът от козметичните процедури е по-голям от ползата, дори смята, че може да бъде наистина опасно. Още повече че има близки хора, сред които и собствената ѝ сестра, които са се сблъсквали с тежки диагнози. "Преживявали са трудни операции и в такива моменти се питам защо някой доброволно би се подложил на нож и упойка."