Харесваме Джордж Клуни, защото успехът на човек не се измерва само със собствените му постижения, а и с това което дава на другите.

Джордж Клуни, GQ и защо е дал 14 милиона долара на приятели

Джордж Клуни е раздавал милиони на приятели

Актьорът разнищва слуховете

Сега актьорът е насочил вниманието си към ученици от бедни семейства, предимно от малцинствата.

Той планира да отвори училище, в което те да се обучават на кинематография и свързаните с киноиндустрията умения като подготовка на осветление, визуални ефекти и други тънкости.

Освен Клуни, в проекта, който е съвместен с образователните институции в Лос Анджелис, ще участват и актьорите Кери Уошингтън, Дон Чийдъл, Минди Калинг и Ева Лонгория.

"Нашата цел е да покажем по-добре разнообразието в страната ни," казва в изявление Джордж Клуни. "Това означава да създадем училищни програми, в които младите хора да получат познания за снимането с камера, монтажа, визуалните и звукови ефекти - за всички възможности, които може да им предложи кариера в киноиндустрията".

Новата програма ще предлага "стажове, които осигуряват добре платена кариера", добавя Клуни, който заедно със своите съоснователи ще бъде член на Управителния борд.

През последните години желанието е да има по-голямо етническо разнообразие в Холивуд, както пред камерите, така и за тях.

"Земя на номади", Nomadland, Оскари 2021 и най-ниският приход в бокс офиса на победител

Носителят на Оскар с антирекорд по приходи

"Земя на номади" може да се похвали с три статуетки, но...

Кампанията #OscarsSoWhite стартира през 2015 г. в социалните медии, за да обърне внимание на факта, че сред номинираните преобладават белите, припомня Yahoo!News.