Въобще няма да сбъркаме, ако определим делата за развод и домашно насилие между Джони Деп и Амбър Хърд като едни от най-скандалните в Холивуд. Чухме какви ли не тежки думи от двете страни, най-вече взаимни обвинения за проява на физическа и вербална агресия. Не липсваха дори и твърдения за планове за предумишлено убийство от страна на актьора.

Къде точно е истината, е работа на съда да определи. А докато тече финалната фаза на изслушванията, актьорът получи сериозна подкрепа от две свои бивши, които явно не споделят неприятните впечатления на Хърд от него.

Първа бе Уинона Райдър, с която Деп живееше няколко години. Тя категорично застана зад актьора с намерението да изчисти опетненото му от Хърд име. По думите й, Джони винаги е бил внимателен и грижовен, и тя не може да си представи, че е проявил каквато и да била агресия срещу модела.

Снимка 471936

Източник: GettyImages

Райдър казва, че "не иска да нарича никого лъжец", но смята, че е живяла достатъчно време с Деп (четири години), за да може да го опознае, и днес не вярва на всички ужасни обвинения, отправяни към него. Актрисата не приема идеята, че бившият й може да бъде агресивен, защото това е коренната противоположност на виждането, което тя има за него.

Дни след това изказване дойде и друг жест на подкрепа за Деп, този път от бившата му съпруга Ванеса Паради. Тя не за първи път застава зад гърба му, но и сега има какво да каже.

Снимка 471937

Източник: GettyImages

Тя го направи в официална позиция, която отиде директно в съда, за да послужи като доказателство в полза на актьора. В нея Паради започва с това, че познава Деп от 25 години, били са семейство 14 и са отгледали две деца заедно. И през цялото това време той е бил мил, грижовен, щедър и всичко друго, но не и насилник.

Според нея, няма нищо вярно в обвиненията на Хърд. А Ванеса е притеснена от това, че хората още вярват в тези "неверни факти" и това оказва сериозно негативно влияние върху имиджа и кариерата на Деп, пише Daily Mail.

Снимка 471938

Източник: GettyImages

Междувременно още една колежка на актьора, с която не са били интимни, но го познава много добре, също се изказа в негова подкрепа. Пенелопе Крус също писа до съда, за да заяви категорично, че никога не е виждала Деп да проявява агресия. А тя го познава, откакто е на 19.

Амбър Хърд, Джони Деп и признанията на бившата асистентка на модела Кейт Джеймс

Насилница ли е Амбър Хърд

Каква всъщност е истината

Двамата и до днес си остават много добри приятели, а испанската звезда не е променила мнението си, че Деп винаги е мил с всички, притежава страхотно чувство за хумор и неизчерпаема щедрост.