В интервю, дадено съвсем наскоро за мексиканското издание на Esquire, Джон Траволта разкрива подробности за един от знаковите моменти в живота си - танцът с принцеса Даяна на прием в Белия дом през 1985 г.

Домакините - тогавашният президент и първа дама на САЩ Роналд и Нанси Рейгън, са помолили актьора да покани лейди Ди на танц. "Получих тази голяма чест и си казах: Вероятно има причина за това и най-добре да се постарая възможно най-много."

67-годишният актьор от "Брилянтин" разказва, че е обмислял кой е най-подходящият начин да поздрави Даяна, да я покани на танц и да танцува така, че тя да се забавлява. "Беше като в приказка."

"Помислете си за обстановката. В Белия дом сме. Почти полунощ е. Дансингът е като от приказките. Доближавам я, докосвам лакътя й и я каня на танц. Тя се обръща и ме дарява с най-пленителната усмивка, малко тъжна, но приема поканата ми."

Траволта допълва, че никой човек не би могъл да се надявам да му се случи подобно нещо. Затова е запечатал случката в паметта си като един много специален миг от живота си.