Началото на годината бе доста бурно за Джо Роугън, защото бе нападнат, че разпространява дезинформация относно ваксините за COVID-19.

Нийл Йънг, Джо Роугън, ваксините и решението на музиканта да изтегли парчетата си от Spotify

Музикантът, който се раздели със Spotify заради Джо Роугън

Нийл Йънг има ясна позиция

Въпреки буреносните няколко седмици, подкастът оцеля и Spotify реши, че няма нужда да го цензурира или пък да се отказва от него. 

Като цяло Роугън винаги е бил известен с това, че не се свени да изказва мнението си, без значение дали то ще обиди някого. Затова и се стреми да кани разнородни по виждания и интереси гости.

В подкаста на Лекс Фридман Джо Роугън казва, че е отказал на няколко пъти предложения да интервюира Доналд Тръмп. Комикът твърди, че не е сред поддръжниците на Тръмп и не му симпатизира под каквато и да било форма.

Ето защо всеки път, когато е имал възможността бившият президент да му гостува, той е отказвал. Мотивът му е, че не иска по този начин да му помага. Дори твърди, че Доналд Тръмп е екзистенциална заплаха за демокрацията.

В течение на разговора обаче Фридман все пак предполага, че в бъдеще Тръмп може и да се окаже гост в Joe Rogan Experience, защото Джо Роугън обича да дава трибуна на различните мнения. Както го е правил с редица учени и Кание Уест например.

Джо Роугън, Spotify и за колко милиона всъщност е била сделката им

За колко милиона всъщност е сделката между Джо Роугън и Spotify

Повече, двойно повече

Но Роугън е категоричен, че това какво казва Уест и какво прави няма да промени траекторията, по която страната се движи. Комикът също така смята, че Тръмп ще се кандидатира за президент отново през 2024 г. А за Джо Байдън смята, че няма да бъде особена конкуренция, съдейки по нестабилните му публични и медийни изяви, пише Entertainment Weekly.