Четирите години на Доналд и Мелания Тръмп в Белия дом ще запомним с редица моменти, но и с нестандартната украса, която Първата дама сътворяваше заедно с екипа си. Сега обаче Капитолия има своите нови стопани, които вече се подготвят за първите си празници начело на държавата.

Мелания Тръмп, коледната украса в Белия дом и какво е различното в нея

Последният ход на Мелания

Тези празници ще са по-различни

Миналата седмица Джил Байдън посрещна официалното коледно дърво на Белия дом с нетърпение то да грейне в целия си блясък. Официалната церемония по запалването му е насрочена за 2 декември. А вече знаем и колко ще струва само тази част от коледната украса - 139 хиляди долара, според New York Post.

"Подаръци от сърце" пък ще е темата на първата Коледа на семейство Байдън в Белия дом. По информация декорациите са вдъхновени от срещите на Първото семейство с различни хора при посещенията им из страната. 

"Нещата, които считаме за свещени, които ни обединяват и надхвърлят разстоянието, времето и дори ограниченията на пандемията, са: вяра, семейство и приятелство; любов към изкуствата, ученето и природата; благодарност, служба и общност; единство и мир... Това са подаръците от сърце", пишат семейство Байдън.

През изминалия уикенд повече от 100 доброволци се заеха с украсата на Белия дом с 41 елхи, хиляди метри панделки и повече от 10 000 играчки. Венците са общо 25, а лампичките - 79 хиляди, предава AP.

Официалната коледна елха на Белия дом, която по традиция винаги е в Синята стая, е украсена с гълъби на мира, носещи имената на 50-те щата и териториите на САЩ. А идеите на Първата дама бяха посрещнати с одобрение в социалните мрежи и заключението е, че в Белия дом най-сетне ще има една "нормална" Коледа.