След малко повече от месец Доналд и Мелания Тръмп ще трябва да напуснат Белия дом и да отстъпят мястото си на Джо и Джил Байдън. А последната им Коледа като Първо семейство на САЩ ще бъде малко по-различна.

Мелания Тръмп, последната й  Коледа в Белия дом и традиционното коледно дърво

Мелания Тръмп и дървото

Като за последно

Преди около седмица Мелания спази традицията да посрещне голямо коледно дърво, което е част от празничната украса. А вчера, 30 ноември, тя бе представена в цялата й прелест.

Тазгодишната тема е "Красивата Америка". А декорирането на различните части на Белия дом този път са в строго традиционен стил и очевидно Първата дама не си е позволила своеволия, както в предишните години.

Снимка 507685

Източник: GettyImages

За Коледа 2019 Мелания отнесе сериозни критики заради мрачната и дори страховита украса с акцент на червените изкуствени елхи. Доста абстрактно, определено, но не и по вкуса на повечето американци.

Снимка 507682

Източник: GettyImages

А този път, за да я запомнят с добро, съпругата на Доналд Тръмп избра да се придържа към това, което ще се хареса на всички - десетки естествени дръвчета, украсени предимно с лампички, червени и златни елементи.

Снимка 507687

Източник: GettyImages

Това е нейният начин да почете "традициите, ценностите и историята" на страната, предава Guardian.

Снимка 507681

Източник: GettyImages

132-те стаи на Белия дом са готови за Коледа благодарение на усилията на 125 доброволци от цялата страна, които са създали украсата в уикенда след Деня на благодарността.

Снимка 507684

Източник: GettyImages

Използвани са общо 62 дръвчета, 106 венеца, повече от 366 метра гирлянди, над 3200 лампички и общо 17 хиляди топки.

Снимка 507686

Източник: GettyImages

В едно от помещенията на Белия дом - Червената стая, се открояват специални ръчно направени орнаменти по елхите, които са в чест на работещите на първа линия в борбата с COVID-19.

Мелания Тръмп, Коледа, Белия дом и ще го декорира ли настоящата първа дама

Последната Коледа на Мелания в Белия дом

Какво да очакваме

Новата коледна премяна на дома на Първото семейство и гордостта на Мелания с нея идва на фона на поредните разкрития от бившата й сътрудничка Стефани Уолкъф. По думите й, госпожа Тръмп неведнъж се е оплаквала от задължението си да декорира за празниците, което очевидно не й е било от най-приятните. В социалните мрежи дори се появи хаштаг #MelaniahatesChristmas (Мелания мрази Коледа).