Кейт Мидълтън може и да е любимият член на кралското семейство на много хора. Но нейните брат и сестра са не по-малко популярни и се радват на голям интерес. И докато Пипа е заета да отглежда трите си деца, Джеймс е зает с по-друга страст.

Джеймс Мидълтън и защо кръсти новия си голдън ретрийвър Бърти в памет на кралица Елизабет Втора

Как братът на Кейт Мидълтън почете кралицата

Джеймс Мидълтън и любимото му хоби

35-годишният Мидълтън не крие любовта си към кучетата и има няколко. Съвсем наскоро той се сдоби с още едно. "Моите златни момичета", гласи текстът към снимката, която е споделил в Instagram.

На нея съпругата му Ализе Тевенет държи бебе голдън ретривър. "Представям ви Айла - името й напомня за шотландските й корени", пояснява той. И допълва, че кутрето е едно от осемте, родени от кучето му Мейбъл.

Освен Айла и майка й Мейбъл, Джеймс Мидълтън и Ализе отглеждат пет кокершпаньола - Ела, Инка, Луна, Зулу и Нала. Преди няколко седмици той сподели историята и на друго кученце от котилото на Мейбъл.

Малкият Бърти е кръстен на бащата на кралица Елизабет Втора, чието рождено име е Албърт. Джеймс го е дарил на организация, която обучава кучета-водачи. "Тряваше им куче, което е спокойно и уверено", пише той в блога си. "Бърти има потенциала да стане фантастично куче-водач."