Все си мислехме, че предизборните интриги и нарушения около вота, които наблюдаваме от години у нас, не се случват в много други държави. Или поне не в най-развитите, където вече би трябвало отдавна са ги преживели.

Оказва се, че те са част и от американската действителност, или поне с такова впечатление оставаме от думите на актрисата Дженифър Лорънс.

В ново видео за организацията с нестопанска цел RepresentUs звездата от "Игри на глада" споделя възмущението си от опита на републиканците да приемат по-строги правила за гласуване. И в същото време изразява подкрепата си за новия "Закон за хората", който вече е внесен в Сената.

"В Тексас, Джорджия, Флорида и 44 други щата има радикално крило на Републиканската партия, което активно премахва правото на Америка да гласува, тъй като няма друг начин тя да спечели", казва още Лорънс.

Според нея без затварянето на стотици машини за гласуване в обсега на малцинствата и цветнокожите, те няма да успеят. "Но това е измама и не е демокрация."

И продължава да говори в полза на "Закона за хората", известен също като S1, уточняват още от Fox News. Защото вярва, че този проект може да попречи на милиардерите да купят изборите.

Законопроектът е най-големият преглед на изискванията за провеждане на избори в Щатите и обхваща редица аспекти от процеса на гласуване. Включително изискването останалите щати да регистрират автоматично избиратели и да предлагат регистрацията им в същия ден.

Дженифър Лорънс, Фантастичната четворка и слуховете, че актрисата ще участва във филма

Ще видим ли Дженифър Лорънс във "Фантастичната четворка"

Ето какво знаем

Мярката също така изисква 14 щата да предложат възможността за 15 дни предсрочно гласуване и позволява гласуване, без да се налага извинение при отсъствие, тоест, да гласуват чрез имейл, да речем.