Наскоро стана известно, че актрисата Дженифър Лорънс ще си вземе едногодишна отпуска от киното. Това не означава обаче, че ще си почива на екзотичен остров.

Дженифър Лорънс започва работа по документална поредица, посветена на сексуалното насилие и неравенството. Телевизионната продукция ще засегне и най-горещите проблеми в холивудския шоубизнес. В проекта актрисата ще си партнира с журналистката Кат Сандлър. 

Дженифър Лорънс отдавна защитава каузата за равно заплащане на двата пола. Преди време тя обясни колко разочарована е била да разбере, че получава по-малък хонорар от партньорите си във филмите.

Снимка 342232

Източник: GettyImages

Сега тя промотира последния си филм - шпионския екшън "Червената лястовица", като след това тя няма да поема нови ангажименти за снимки, за да се посвети изцяло на дейността си като активист. 

Дженифър Лорънс иска да създаде интерес у младите хора към политиката. Тя е в управителния съвет на организацията Represent.Us заедно с режисьора Дейвид О. Ръсел. Именно с него постигна и един от най-големите си успехи - Оскар за главна женска роля за "Наръчник на оптимиста".

Represent.Us води кампании срещу рушветите в политиката и за приемане на нови закони срещу корупцията.