Южнокорейската културна вълна, по-известна като халю, продължава да се надига. По всички личи, че все по-често ще се говори за талантливите поданици на азиатската държава. И в един момент просто ще свикнем да виждаме лицата им навсякъде.

Южна Корея, халю и защо Оксфордският речник на английския език включи 26 корейски думи

Докъде стигна кулутрната инвазия на Южна Корея в ежедневието ни

Колко и кои са някои от корейските думи в английския речник

Сред най-видните представители на стила К-поп е групата BLACKPINK, която съществува от 2016 г. и включва четирите млади изпълнителки Джени, Лиза, Джису и Роуз.

Именно красивата вокалистка Джени от 2017 г. е посланик на луксозната модна къща Chanel, а сега стана лице на новата колекция от зимни облекла Coco Neige.

От бранда уточняват, че много азиатки са се снимали в техните рекламни кампании, но само две от тях са "звезди". И уточняват, че това са номинираната за Оскар японска актриса Ринко Кикучи и певицата Джени.

"Във всяко изображение Джени въплъщава различен аспект от духа на Chanel: безгрижие, свобода на движението и елегантност", цитират обяснението за избора на компанията от FOX28.

BLACKPINK и новината, че К-поп групата отказва да получава подаръци от фенове

От какво се отказаха най-големите звезди на Южна Корея

BLACKPINK имат ново правило за феновете си

Междувременно, колежките на Джени от BLACKPINK също участват в реклами на различни модни компании. Лиза е посланик на MAC Cosmetics, Джису - на Dior, а Роуз е лице на Tiffany and Co.