Дуейн Джонсън несъмнено е сред легендите в кеча и е успял да остави своя отпечатък в Световната федерация по кеч (WWE).

Винс Макмеън, WWE, приходи на компанията за тетото тримесечие и колко милиона е струвало разследването

Милионите, които струва разследването срещу Винс Макмеън

И не става дума за един-два

Вече от доста години Скалата е извън ринга и се е посветил както на актьорската си кариера, така и на развиването на различните си бизнеси. В различни случаи обаче той се връща за някое и друго появяване на шоу на WWE, за да наелектризира публиката.

Джонсън носи дълбоко в сърцето си кеча и през годините го е показвал и казвал при всеки удобен случай. А връзката му с WWE ще стане дори още по-задълбочена.

От The Hollywood Reporter разбираме, че Дуейн Джонсън е бил приет в борда на директорите на TKO - компанията, под чиято шапка са както WWE, така и UFC. Като част от сделката компанията ще предостави на Джонсън пълна собственост над сценичното му име - Скалата.

Освен това, TKO ще даде на актьора награда под формата на акции, които се оценяват на 30 милиона долара, а и при него ще отиват всички хонорари, свързани с продабжите на стоки със сценичното му име.

И това не е единствената голяма промяна за WWE, защото стана ясно, че Световната федерация по кеч ще замени USA Network като свои телевизионен разпространител с Netflix. Това ще се случи от януари 2025 г. и ще за срок от поне 10 години.

Сделката се оценява на около 5 милиарда долара и означава, че Netflix ще стриймва на живо "Първична сила" (RAW) всеки понеделник в САЩ, Канада, Великобритания и Латинска Америка, като още територии ще бъдат добавяни с времето.

Дуейн Джонсън ще изиграе ММА легендата Марк Кър в The Smashing Machine

Дуейн Джонсън ще бъде ММА легенда, бореща се със зависимости

Ново предизвикателство пред Скалата

Netflix ще бъде основният дом на WWE в световен мащаб и ще излъчва големи събития като "Кечмания" и документални поредици. С тази сделка стрийминг платформата прави най-голямата си крачка към излъчването на събития на живо, като до момента това се случваше само за комедийни предавания.