Социалните мрежи се превърнаха в изключително доходоносен бизнес за редица звезди, а профилите им - в място за реклама на различни компании, готови да платят крупни суми, за да стигнат до милионите последователи.

Доскоро Кайли Дженър бе звездата, която печели най-добре само от една публикация в Instagram, където има над 183 милиона последователи. Но социалната мрежа вече има своя нов крал и той е Дуейн Джонсън.

Скалата стана най-високоплатената личност в Instagram, която спокойно може да иска минимум милион долара, за да рекламира даден продукт или услуга със снимка в профила си. Той детронира Дженър и по брой последователи - над 189 милиона.

Класацията е направена от Hopper HQ, които взимат предвид както броя последователи, така и коментарите и харесванията на публикациите, които също са важни за рекламодателите и за това каква сума за готови да дадат.

Хонорарите от реклами, които звездите прибират, не се огласяват публично, затова и не можем да знаем колко точно е прибрал Скалата за последните месеци, но е ясно, че сумата не е никак малка.

А зад него и Кайли (986 хиляди за пост) се нареждат Кристиано Роналдо (889 хиляди за пост) и Ким Кардашиян (858 хиляди), предава BBC.

Дуейн Джонсън, дъщеря му Жасмин и как го изненада за Деня на бащата

Как дъщерята на Дуейн Джонсън го изненада

Сладурска работа

По-рано тази година Дуейн Джонсън бе обявен и за най-високоплатеният актьор в света, като за 2019 г. е спечелил 90 милиона долара, преди облагането им с данъци. И не остава място за никакво съмнение, че кариерата му е в своя връх точно сега.