Неоспорим факт е, че кариерата на Дуа Липа се развива повече от мечтано. Само за няколко години тя успя да се превърне в една от най-популярните изпълнителки в световен мащаб.

Дуа Липа, новите ѝ снимки по бански и поредните провокации на певицата

Дуа Липа изкушава по бански

Секси и без гадже

Доста често ни изненадва и с нови парчета, които неимоверно се оказват в челото на музикалните класации. Но не всичко върви по мед и масло за Дуа Липа.

От Billboard разбираме, че за втори път в рамките на година тя е съдена за това, че е публикувала свои снимки, заснети от папараци, в профила си в Instagram.

Според документи, подадени в съда в Калифорния, фотограф на име Робърт Барбера съди изпълнителката. Базираният в Ню Йорк фотограф твърди, че без негово знание и позволение Дуа Липа е публикувала нейни снимки, които той е заснел през юли 2018 г.

Претенциите на фотографа са, че изпълнителката използва профила си в социалната мрежа, за да рекламира музиката си, брандове и други свои бизнес интереси, от които има финансова изгода. А публикувайки снимките, на които фотографа държи авторските права, може да навреди на потенциалното им пласиране на пазара.

Барбера твърди, че през юни 2019 г. е разбрал, че Дуа Липа е публикувала тези снимки без неговото разрешение. След което се е опитал да се разбере с нея и екипа ѝ за обезщетение, но до изплащането на такова така и не се е стигнало. Но снимките са били премахнати от акаунта ѝ.

Това далеч не е първият път, в който Робърт Барбера съди известна личност, на която е направил папарашки снимки. През 2019 г. направи това с Ариана Гранде, но успя да спечели нищо. По-късно същата година се опита да осъди и Джъстин Бийбър, но тогава нещата бяха разрешени извън съда.

Както вече споменахме, през миналата година Дуа Липа отново имаше проблеми с фотографи. Тогава Integral Images съдеше изпълнителката, че е публикувала папарашки си снимки в профила си в Instagram.

Дуа Липа, Vogue и какво сподели певицата в интервюто за списанието

Истинската Дуа Липа

Какво сподели пред Vogue певицата

Но само няколко месеца по-късно съдът отхвърли делото с предупреждението, че ищецът не може повторно да предявява подобни искания.