Последният албум на Дупа Липа, наречен "Future Nostalgia", излезе през месец март 2020 г., в първите дни на пандемията. В момента певицата е на турне, което започна през февруари.

И въпреки големия успех да албума си, пред Vogue Дуа Липа споделя, че "Future Nostalgia" продължава да звучи "свежо", но въпреки това тя работи и по нова продукция.

"В продължение на две години всичко беше спряло. Не успях да направя тези песни по начина, по който си ги представях. Но усещам, че продължавам бавно напред. Особено сега, когато започнах отново да пиша и да работя върху нова музика", разказва пред американското издание изпълнителката, като допълва, че новият ѝ албум е готов наполовина.

Дуа Липа, която е на корицата на новия брой на Vogue за юни и юли, не пропусна да се похвали в профила си в Instagram, като нарече 2022 г. нейната "най-преобразяваща година" досега.

"Определено съм пораснала. Като цяло, независимо дали по отношение на звученето или на темите, съм по-зряла", казва певицата. Тя допълва, че усеща огромна промяна и в личностен план.

"Чувствам се по-силна, по-горда от пътуването, което беше необходимо, за да ме доведе до тук и съм благодарна за цялата подкрепа, която получих по пътя", споделя Дуа Липа.

Дуа Липа, Рина Липа, снимките за рожденият ден и близостта между двете сестри

Колко близка е Дуа Липа със сестра си

Рожденият ден на Рина Липа

Всичко което Дуа Липа иска в момента, е Дуа Липа. Без гадже и доволна, че е в този етап от живота си. "Следващата глава от живота ми е да се чувствам наистина добре, когато съм сама. Без да се притеснявам какво ще си кажат хората, че вечерям сама или че ходя сама на кино. Искам да знам, че мога да бъда там сама за себе си", категорична е изпълнителката. 

Певицата с албански корени не крие, че в живота ѝ музиката винаги е била на първо място. Затова и се е стремяла да бъде толкова добра, че хората да говорят за творчеството ѝ повече от всичко друго.

"Но освен ако не сте напълно изградена поп звезда, която е обучавана в лагера на поп звездите в продължение на пет шибани години, преди да излезете на сцената за първи път, една погрешна стъпка, един грешен ход, един грешен танц, и ще бъде използвано срещу вас. Това беше адски трудно за мен", признава изпълнителката. 

Дуа Липа, пустинята в Юта и ваканцията на певицата

Всички говорят за секси банския на Дуа Липа

Певицата знае как да привлича внимание

Дуа Липа говори и за тинейджърските си години, които също описва като тежко за нея време. Причината: била е твърде висока и повечето момчета са се притеснявали да излизат с нея. Височината ѝ обаче е добре дошла за в музикалната ѝ кариера, като придава още по-невероятен сексапил на изпълнителката. 

Дуа Липа, чието име означава "любов" на албански, се откроява не само заради физическото си присъствие, но и заради начина, по който решава да използва своята звездна сила, пишат от Vogue. Защото въпреки доминирането ѝ в класациите, най-важното за нея е да помага, особено на младите артисти. Това си качество приписва на сплотената косовска общност, в която израства.

"Те ми дадоха толкова много. Те вярваха в мен преди всеки друг. Така че искам да мога да помогна на други хора, ако имам възможност", казва певицата.

Дуа Липа, турнето Future Nostalgia и как релаксира звездата

Дуа Липа с краката нагоре

Релакс между концертите

В началото на турнето си през февруари Дуа Липа представи Service95, бюлетин за култура и изкуство, фокусиран върху глобални творци и активисти, както и подкаст, наречен At Your Service. И двете платформи имат за цел да спомогнат за популяризирането на талантливи творци.