Преди да стане президент на САЩ, Доналд Тръмп бе известен като предприемач, милионер и публична личност. Популярността му дори го уреди с малка, но запомняща се роля във филма "Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк" от 1992 г.

Действието в сцената се развива в луксозния Plaza Hotel, където се среща с малкия Кевин и го упътва накъде е лобито. А сега, 29 години по-късно, Тръмп не само бе блокиран от всички социални мрежи, но феновете на филмовата поредица искат и обликът му да бъде компютърно заличен.

Това желание е базирано на последните събития с САЩ, които доведоха и до историческия втори импийчмънт на държавния глава.

Ако погледнем от по-забавната страна на нещата, в социалните мрежи намираме редица предложения как лицето на Тръмп да изчезне от сцената от "Сам вкъщи 2".

Сред тях са заместването му с новоизбрания президент Джо Байдън или пък с Киану Рийвс и дори Доли Партън, 91-годишния Кристофъл Плъмър или футболиста Дарън Гибсън, предава Yahoo News.

В социалните мрежи се разпространи и закачката, че Доналд Тръмп е най-популярен с ролята си в "Сам вкъщи 2", а не с тази на американски президент.

На страницата на филма в IMDB пък бе добавена информацията, че той е единствената звезда, участвала в него, която е блокирана завинаги от Twitter за подстрекаване към въоръжени бунтове.

Лейди Гага, Пинк, Доналд Тръмп, щурмът на Капитолия и в какво обвиниха певиците настоящия президент на САЩ

Импийчмънт за Тръмп искат тези звезди

И ние така

Надали отстраняване на Тръмп от филма за Кевин и неговите приключения ще стане факт, но широкият отзвук на това желание на някои говори достатъчно за настроенията срещу него.

Самият Маколи Кълкин също адмирира изобретателността, с която президентът е премахнат от общата им сцена.