Колкото повече наближават президентските избори в САЩ, толкова повече стават скандалите разкрития около кандидата за нов мандат Доналд Тръмп. Преди дни за пореден път бе тиражирана новината, че милиардерът е спестил крупни суми от данъци, които е "пропуснал" да плати на държавата, на която стои начело.

Разбира се, Тръмп отрече въпросните обвинения и обеща, че истината ще излезе наяве. А междувременно наяве излезе и разкритието, че на изборите през 2016 г. той е имал първоначалния план да издигне дъщеря си Иванка за кандидат за вицепрезидент.

Тази информация дойде от нова книга, написана от доскорошния приближен на Доналд Тръмп Рик Гейтс, който е участвал активно в предизборната кампания преди четири години.

Снимка 498409

Източник: GettyImages

По думите му, дискутирането на кандидата за вицепрезидент е станало пред семейството на Тръмп и неговия зет Джард Къшнър. А първото предложение на настоящия държавен глава е била именно дъщеря му Иванка. "Тя е умна, красива и хората ще я заобичат", допълнил той.

Самата Иванка също била изненада от предложението на баща си, което било последвано от продължително мълчание от присъстващите в залата. След тази среща са направени няколко вътрешни социологически проучвания за нагласите на обществото. От тях става ясно, че дъщерята на Тръмп не се представя особено добре, но със сигурност по-добре, отколкото всички са очаквали, предава Vanity Fair.

Докато милиардерът е бил категоричен, че Иванка ще е балансьорът в тяхната кандидатпрезидентска двойка, екипът му сериозно се е съмнявал в това. Самата Иванка също проявила здрав разум и заявила на баща си, че не е добра идея да бъде негово вице.

Доналд Тръмп, Мери Тръмп и защо племенницата на американския президент го съди

Кой се осмели да съди Тръмп

Семейни войни

Така в крайна сметка на Доналд Тръмп не му останал друг избор, освен с да се яви на изборите рамо до рамо с Майк Пенс, въпреки че идеята не му се нравела особено. А след като спечели надпреварата, дъщеря му отново е неотлъчно до него в ролята на негов съветник.