От години не виждаме Дейвид Бекъм на футболния терен, но това далеч не значи, че той е спрял да печели добре и лежи на стари лаври. Според мнозина именно сега бившият футболист вкарва най-много милиони в банковата си сметка, защото името му работи за него.

Бекъм е доста активен е социалните мрежи, особено в Instagram. Сред всички снимки, които споделя с последователите си, виждаме и доста спонсорирани публикации. И те се оказват източник на сериозен доход.

Бекъм получава по 300 хиляди долара, за да сподели в профила си снимка, с която прави реклама на конкретен продукт или услуга.

А от Daily Mail изчисляват, че само за изминалата година той е направил над девет милиона долара по този начин.

Със своите близо 70 милиона последователи Бекъм се нарежда на 17-о място в класацията за звезди, които печелят най-добре от социалните мрежи, но пък е първи сред британците.

Дейвид Бекъм, Виктория Бекъм и как футболистът спаси съпругата си от фалит

Как Дейвид измъква Виктория от дъното

Съпруг за пример

На първо място продължава да бъде Кайли Дженър, която иска по милион, за да се снима с бутилка минерална вода например. След нея веднага се нарежда Ариана Гранде. На трето място е Кристиано Роналдо, следван от Ким Кардашиян, Селена Гомес и Дуейн Джонсън.