Всички чакаме празниците с нетърпение, за да можем да си починем заслужено. Всеки има различна представа за почивка - за някои тя е по заснежените писти, а за други - на слънце сред водите на океана.

Дейвид Бекъм, баща му Тед Бекъм, сватбата с Хилъри Мередит и как футболистът им стана кум

Дейвид Бекъм стана кум на баща си

Модерно семейство

Е, Дейвид Бекъм и семейството му определено са от втория тип (не че не си устройват и ски ваканции). А сега имат още един повод да си мечтаят за слънчеви празници, освен че прекарват доста време в Маями покрай ангажиментите на футболиста с клуба, на който стана собственик.

Той е решил да се възнагради за усърдната работа със "скромен" коледен подарък - нова яхта. А вдъхновение е получил от добрия си приятел Елтън Джон, на чиято яхта обича да прекарва доста време.

Но вместо просто да си купи готова модел, Бекъм е искал такава, която да чувства наистина своя. Затова и е участвал в процеса по дизайн, като основното му изискване е било да стои далеч от добре познатия олигархичен стил на повечето частни плавателни съдове.

Бъдещата яхта на футболиста е с дължина малко над 30 метра и е на италианската марка Ferretti. Бекъм лично е посетил корабостроителницата неведнъж през последните месеци, за да следи изкъсо процеса по създаването й. Вече остават само някои финални щрихи и се надява първото плаване да е за Нова година.

Дейвид Бекъм, Виктория Бекъм и семейната им ваканция с яхта

Морските забавления на семейство Бекъм

И една непредвидена среща с властите

Според източници, цитирани от The Sun, Бекъм ще плати над шест милиона и половина за новата си яхта. Това обаче е нищожна сума на фона на тази, под която се подписа в договора, който сключи с Катар, за да стане посланик на страната - близо 200 милиона долара за следващите 10 години.