Принц Фредерик и съпругата му принцеса Мери може и да се подготвят за Royal Run 2019, но по-малкият брат в датското кралско семейство се готви за нещо доста по-голямо. 

Датското кралско семейство, принц Фредерик, принцеса Мери и Royal Run 2019

Да тичаш редом до принца на Дания

Как е възможно това

Принц Йоаким ще смени Дания с Франция. Е, не за постоянно, но до лятото на 2020 г. ще му се наложи да живее в Париж. Добрата новина за него е, че няма да е сам, защото ще бъде придружен от съпругата си принцеса Мари, която е родом от Париж, и от децата им принц Хенрик и принцеса Атина

Снимка 404589

Източник: GettyImages

Другите им две деца - принц Николай и принц Феликс, няма да бъдат включени в това число. До преместването се стигна, след като принцът беше поканен от френския министър на отбраната да участва в най-високопоставеното френско обучение по военно управление, което ще се проведе в Париж. 

Датското кралско семейство, принц Фредерик, принцеса Мери и какво правят на мач по хандбал

Какво прави датското кралско семейство на мач по хандбал

Дания ликува, а принц Фредерик награждава

Поканата беше отправена още през 2018 г., а принц Йоаким ще бъде първият датски офицер в обучението. То се провежда шест дни в седмицата и в него участват 30 подбрани офицери, предимно французи, но и такива от страни, стратегически партньори на Франция. 

Датското кралско семейство, кралица Маргрет II, принц Фредерик и посещението им в Аржентина

Защо датското кралско семейство отива в Аржентина

Кралица Маргрет II и принц Фредерик с първо официално посещение

Основните теми, които ще се разглеждат, ще бъдат военното стратегическо управление и международните отношения. Когато обучението приключи, принц Йоаким, принцеса Мари и децата им ще се завърнат отново в Дания.