Преди няколко месеца певицата Дъфи обяви, че е била изнасилена и държана в плен. В последствие разкри и повече подробности за този най-неприятен момент от живота си, разиграл се преди няколко години.

Дъфи, признанието за изнасилването и как се чувства след него

Дъфи: Признанието за изнасилването ме освободи

Съвет от първо лице

Преди дни пък изпълнителката на "Mercy" реши отново да говори, пак на същата тема, но в малко по-различен контекст. Тя написа емоционално писмо до изпълнителния директор на Netflix, поводът за което е филмът "365 дни", който се разпространява в стрийминг платформата.

Полско-италианската копродукция по едноименния роман на Бланка Липинска успя да скандализира не само Дъфи, но и мнозина, които имат и бегла представа за какво става дума в сценария.

Накратко - красивата Лаура отива в Сицилия с половинката си, но е отегчена от неговото поведение и решава една вечер да излезе сама. Тогава е отвлечена от също толкова красивия Масимо - глава на мафиотска организация. Той я отвежда в луксозното си имение, казва й, че тя е жената на живота му и ще я държи в плен 365 дни, опитвайки се да я накара да се влюби в него. Ако това не се случи, след това ще я пусне на свобода.

Писмото на Дъфи започва с припомняне, че е била отвлечена, дрогирана, държана в плен и изнасилвана многократно. И от тази своя позиция смята, че решението на Netflix да разпространява "365 дни" е напълно безотговорно. Причината е, че насилствените преживявания, които тя е имала в действителност, във филма се представят просто като "еротика за възрастни".

Снимка 486480

Източник: Twitter / Clash

Певицата е категорична, че продукцията възвеличава бруталната реалност на сексуалния трафик, отвличанията и изнасилванията. А това не трябва да бъде ничия представа за забавление, още по-малкото да се комерсиализира по този начин.

Дъфи съжалява, че й се налага да пише тези думи сега, през 2020 г., когато ситуацията би трябвало дa бъде по-различна. Но и в този момент около 25 милиона души по целия свят за жертва на трафик. Затова е натъжена, че Netflix представя тази действителност като секси и еротична, което е наистина опасно, защото може би много жени сега искат красивият Масимо да отвлече и тях.

Певицата се надява стрийминг платформата да поправи грешката си и филмът, определен като "еротична драма", да бъде свален, а талантливите продуценти и режисьори да представят болезнената действителност зад това, което "365" превърна в просто забавление, предава Daily Mail.

Дъфи, отвличането, изнасилването и какво разкри певицата за преживяното

Дъфи проговори - и за отвличането, и за изнасилването

История като за криминален филм

Дъфи споделя още, че е имала късмета да върне предишния си живот, след като е била отвлечена и изнасилена, но много жени на нейното място не могат да се похвалят със същото. А за тях е още по-травмиращо да гледат или просто да слушат за продукции като тази, която представя насилието като забавно и еротично.