През месец август тази година съвсем неочаквано дойде новината, че Чарбли Дийн е починала след неизвестно и внезапно заболяване.

За всички тези месеци обаче не се знаеше нищо около точната причина за смъртта на 32-годишната актриса. Това обаче се промени тези дни, когато стана ясно заключението на съдебен лекар от Ню Йорк.

Дийн е починала в следствие на усложнение от бактериален сепсис, пише People. Той е бил причинен от бактерия, известна като Капноцитофага (Capnocytophaga). Тази инфекция е доста рядка и въпросната бактерия има различни видове, които се развиват най-често в устите на животни като котки и кучета.

Снимка 600376

Източник: GettyImages

Хората с автоимунни заболявания и тези, които нямат далак, са особено податливи на бактерията. Към момента обаче остава неясно дали ухапване, или облизване от животно е причина за развиването на бактериалния сепсис при актрисата, защото съдебният лекар не е направил резултатите от цялата аутопсия публични.

Дни след смъртта на Чарбли Дийн нейният брат Алекс Джейкъбс каза пред Rolling Stone, че влошаването ѝ се е случило в рамките на един ден. И от появата на главоболие преди лягане се е стигнало до това Дийн да събуди през нощта годеника си и да поиска от него да я закара в болница.

А само няколко часа след постъпването си в болница актрисата е починала. Джейкъбс е пояснил, че през 2009 г. сестра му е участвала в тежък автомобилен инцидент, в резултат на който лекарите е трябвало да отстранят далака ѝ.