Сватбата на Бруккин Бекъм и Никола Пелц беше едно от най-коментираните събия за годината. Тя се състоя в имението на семейство Пелц в Палм Бийч, Флорида, и струваше около четири милиона долара. Сред 500-те присъстващи бяха и звездните гости Серина и Винъс Уилямс, Ева Лонгория, Гордън Рамзи с дъщеря си Холи, Мел Би и Мел Си от Spice Girls. 

Събитието се състоя в специално издигнати шатри в имота на Нелсън Пелц - бащата на Никола и успешен финансист, чието състояние се оценява на 1.6 милиарда долара. За сравнение това на семейство Бекъм е около 494 милиона.

Няколко месеца след голямото събитие Бруклин и Никола разкриват пред Vogue някои подробности за сватбата на мечтите им. Пищната рокля на булката, дело на Valentino Haute Couture, е резултат от едногодишни уточнения и проби, правени ту в Рим, ту в Щатите от екипа на креативния директор на модната къща Пиерпаоло Пичиоли.

Оказва се обаче, че роклята си има история. Без знанието на Никола, майка й Клаудия моли шивачките да използват бебешко син конец, за да бродират дискретно: "Никола, сърцето ми. Ти си аз, аз съм ти. Цялата ми любов, целият ми живот, моето красиво момиче, отвътре и отвън. С обич, мама."

"Щастлива съм, че ми го показа след церемонията, защото просто избухнах в сълзи", разказва пред Vogue Никола.

Що се отнася до младоженеца, Бруклин Бекъм носи сватбен костюм Dior, декориран с диамантен синджир Anita Ko, който му е подарък от тъстовете му.

Пред Vogue Бруклин разкрива, че е носил и златен пръстен с диамант, който пък му е сватбен подарък от Никола. Тя гравира пръстена с думите: "Цялата моя любов, целият ми живот." Оказва се, че същото послание баща ѝ изписва на пръстена на майка й, когато са се оженили.

Младоженците обаче се преобличат няколко пъти, за да се чувстват по-комфортно по време на танците, като отново успяват да впечатлят със стилната си визия. 

Никола си спомня пред Vogue как са се запознали с бъдещия ѝ съпруг на Coachella, като признава, че не е било любов от пръв поглед. Упоритото ухажване от страна на Бруклин обаче я кара в крайна сметка да му обърне внимание, а останалото всички го знаем. 

Двамата признават, че много са се чудили каква сватба точно да организират, а заради пандемията се е наложило и няколко пъти да я отлагат. 

"В крайна сметка решихме, че искаме голяма сватба веднага щом е възможно да я направим безопасно. И сме толкова щастливи, че го направихме. Беше невероятно да бъдем отново сред толкова много хора, които обичаме", казва Никола, а Бруклин добавя: "Не осъзнавахме колко много ни липсваше това."

И въпреки че според мнозина младоженците са се вдъхновили от сватбата на Дейвид и Виктория Бекъм през 1999 г., се оказва, че истината е малко по-различна. 

"Сватбата им беше невероятна и тези снимки са емблематични, но нашето вдъхновение всъщност беше сватбата на Иман и Дейвид Боуи", разказва младата госпожа Бекъм. Рок легендата и супермоделът се ожениха през 1992 г. Що се отнася до косата и гримът на Никола, те пък са повлияни от друг супермодел от 90-те, а именно Клаудия Шифър.

И като всяка сватба, и тяхната изобилства от весели моменти, като когато равинът случайно бърка Бруклин с името на баща му - два пъти. И когато една риалити телевизионна звезда не вижда водните елементи, които заобикалят сватбената пътека, и нагазва неочаквано до коленете си.

"Единственото нещо, за което Бруклин се интересуваше, беше храната", спомня си Никола, описвайки менюто, приготвено от Thierry Isambert Culinary & Event Design. На сватбата са сервирани няколко изискани ястия, сред които атлантическа камбала, филе миньон и веган осо буко. Никола обожава фурмите, така че има и множество купи пълни с тях.

"Бруклин не може да понася квадратните чинии и големите вилици. Това е единственото нещо, което той забрани", казва през смях Никола. 

Но за много гости кулинарното изживяване достига своя връх на афтърпартито, когато камионът с храна на Wendy спира, за да сервира чийзбургери, пържени картофи и пилешки хапки.

"Не бяхме сложили почти нищо в устата си, докато не дойде камионът на Wendy и не изядох три бургера", казва Никола. "Това беше моя идея", добавя Бруклин. "Перфектен последен щрих."

Що се отнася до музикалната програма, тя изобилства от невероятни изпълнения на живо, между които и това на Марк Антъни, който се оказва изненадата на вечерта. От Vogue не пропускат да споменат и невероятните речи от страна на най-близките им. 

А в речта си братът на Никола - Брад Пелц (един от седемте й братя и сестри), който е и техен кум, дава два съвета: "Правило номер едно: щастлива съпруга, щастлив живот. Правило номер две: не прецаквай правило номер едно."

В изказването си по време на сватбения прием бащата на булката изразява благодарност, че е в състояние да отпразнува такъв радостен случай, когато има толкова много страдания, които се случват в останалата част от света. Нелсън Пелц с гордост описва как Никола и Бруклин са запалени по работата с нестопанска цел и вместо сватбени подаръци, си партнират с хуманитарната организация Care, за да създадат страница за дарения към фонда за Украйна на фондацията.

Речта на Дейвид Бекъм е много по-дълга (по негово собствено признание) от останалите и е пълна със сантиментални наблюдения и остроумни шегички.  Но съветът на Дейвид как да бъдеш съпруг е този, който Бруклин помни най-много от тази реч. "Той каза: "Най-важното е да се правите един друг щастливи. И се отнасяй към своята госпожа като към злато."

От Vogue не пропускат да споделят и множество снимки по време на купона, които могат да бъдат разгледани тук