Всички фенове на американската певица Бритни Спиърс се интересуват живо не само от нейното здравословно състояние, но от съдебния процес между нея и баща ѝ.

Бритни Спиърс, психичното ѝ здраве и видеозаписът с обръщение към феновете ѝ

Какво става с Бритни Спиърс

И ще се хванем ли на въдицата й

Заради психичното ѝ заболяване вече 12 години 38-годишната звезда е под попечителството на баща си Джейми Спиърс. Самата тя е признавала, че в началото това е било необходимо и е спасило кариерата ѝ. Но този контрол продължи по-дълго от очакваното.

През август тя поиска по-голяма прозрачност в съдебните мерки. Тя също така настоя да има глас в това кой да я контролира. А нейни фенове се обединиха в кампанията #FreeBritney (свободfете Бритни) и протестираха пред съда в Лос Анджелис.

Снимка 504935

Източник: iStock

Вчера обаче стана ясно, че американският съд е отхвърлил опитите на Бритни да се освободи от опеката на баща си. Адвокатът на звездата заяви, че тя се бои от него и няма да възобнови музикалната си кариера, докато той я контролира, пише BBC.

Причината баща и дъщеря да не общуват е именно нейният адвокат, който им пречи, заяви защитникът на Джеймс Спиърс.

Той от своя страна защити клиента си, като каза, че винаги е действал в интерес на дъщеря си и се представя отлично в ролята на попечител. Той спомена че вместо да е задлъжняла, сега тя има активи над 60 милиона долара. Според него, ако друг поеме надзора на делата ѝ, прекъсването ще ѝ навреди.

View this post on Instagram

on

Съдията обаче постанови да има съпопечител - тръста "Бесъмър" (Bessemer Trust) както беше поискала Бритни. Повечето от процедурите по попечителството на Бритни Сипърс се провеждат при закрити врата и сегашната е рядка възможност да се надникне в семейните дела.

Първото нещо, което публикува Бритни след решението на съда, е снимката на деца, играещи на улицата, и написа: "Продължавайте да скачате към мечтите си". Нейните фенове го свързаха именно със съдебното дело. "Обичам те, твоята свобода идва", написа неин фен в коментарите.

View this post on Instagram

on

Майката на Бритни Спиърс Лин, която е разведена с баща ѝ, нарече отношенията му с дъщеря ѝ "отровни" и заяви, че не трябва да се налага на Бритни да се подчинява на неразумните искания на баща си.