Миналата седмица Бритни Спиърс отново привлече вниманието към себе и накара светът да заговори за положението, в което се намира от 13 години. Певицата се яви лично в съда в Лос Анджелис и ясно заяви, че иска да се сложи край на "оскърбителното" попечителство, което я кара да се чувства като робиня.

Бритни Спиърс, попечителството на баща й Джеймс Спиърс и забраните, които й налага

Кошмарът, в който живее Бритни

И огромната подкрепя, която получи

Нещо повече, тя обвини баща си и другите съпопечители за това, че са я принудили да приема противозачатъчни и други лекарства против волята ѝ. Те ѝ пречат също да се омъжи и да има още деца.

Показанията на певицата събудиха вълна от съчувствие и тя получи подкрепа от много известни личности. По-малката сестра на Бритни - Джейми Лин Спиърс, също застана на нейна страна и публично я подкрепи за смелостта ѝ да говори за проблемите, свързани с попечителството върху живота и парите ѝ. 

Джейми Лин Спиърс сподели видео в стори в Instagram, в което обяснява, че обича я, възхищава ѝ се и я подкрепя. Тя се гордее със сестра си, поради факта, че се осмели да проговори публично, и искрено е притеснена за щастието на певицата.

Единствената причина, поради която не е говорила преди, е, че е смятала, че няма право, докато сестра ѝ сама не го направи.

Джейми Лин, която е майка на две момичета, заяви в понеделник, 28 юни, че е направила "много съзнателен" избор да участва в живота на Бритни като нейна сестра и леля на синовете ѝ, пише Page Six. Бритни има две деца - Шон Престън (на 15) и Джейдън Джеймс (на 14) от бившия ѝ съпруг Кевин Федерлайн.

Бритни Спиърс, Framing Britney Spears, The Battle for Britney: Fans, Cash and a Conservatorship и какво мисли за филмите за живота ѝ

Бритни Спиърс за лицемерието

Какво мисли певицата за документалните филми за живота ѝ

Заради разклатеното психично здраве на певицата, бащата на Бритни – Джейми Спиърс, беше определен за неин попечител през 2008 г. Миналата година тя започна съдебни действия по премахване на попечителството. Очаква се дълъг процес, а ние продължаваме да следим.