Когато говорим за известни личности и дела, те най-често са бракоразводни, проточват се с години и поделят милионите им. Но едно друго, малко по-различно, успява да привлече вниманието ни на няколко пъти в последните месеци.

Бритни Спиърс, Framing Britney Spears, The Battle for Britney: Fans, Cash and a Conservatorship и какво мисли за филмите за живота ѝ

Бритни Спиърс за лицемерието

Какво мисли певицата за документалните филми за живота ѝ

Бритни Спиърс от 13 години е под попечителството на своя баща Джеймс, както и на няколко други лица. Уж с идеята да е за нейно добро и заради колебливото й психично състояние, това попечителство не й дава възможност да разполага свободно с парите, които е натрупала по време на дългогодишната си кариера.

Но, оказва се, ограниченията далеч не са само във финансов аспект и певицата живее в кошмар, истината за който се престраши да признае едва сега.

Тя застана за пръв път лично в съдебната зала и обяви на глас своето искане за отпадане на някои ограничения, поставени от решението за това "оскърбително" попечителство, което контролира живота й и й пречи да бъде щастлива. 

Спиърс е категорична, че попечителството е много повече в нейна вреда, отколкото й е от полза. А най-оскърбителната част от него е, че баща й и останалите, записани като попечители, са я принуждавали години наред да приема противозачатъчни и да си поставя спирала срещу забременяване против нейната воля, както и са й забранявали да се омъжва отново.

А тя иска да създаде семейство със Сам Асгари, с когото са заедно вече няколко години. Иска да има свободата сама да взима решения какво да прави с живота си. "Просто си искам живота обратно", казва Бритни пред съда с огорчение.

Освен срещу забременяване, певицата е била принудена да приема и други медикаменти, антидепресанти и подобни, като някои от тях са с високо съдържание на литий, карат я да се чувства "пияна" и пречат на нормалния й живот. Освен това, е давала по осем епруветки с кръв всяка седмица за различни изследвания. А междувременно е била принудена да работи по 10 часа на ден, седем дни в седмицата.

Друго шокиращо признание, което Спиърс направи пред съда е, че е била подложена на специална програма за непрекъснато наблюдение, защото се е провалила на един от психологическите тестове, които са й правели през определено време. Взели са й телефона, всички пари и карти и са я наблюдавали през цялото време, дори когато е гола в банята, предава Good Morning America.

Тя не скри, че е много "травмирана" и "депресирана" и плаче всеки ден. "Излъгах и казах на целия свят, че съм добре и съм щастлива. Това е лъжа", продължава певицата с признанията.

Тя заяви, че не е идвала в съда от две години, защото не е смятала, че някой я чува и обръща внимание на нейните искания. Но пък и не може да мълчи повече и смята, че заслужава промяна. Искането й е много просто - попечителството да отпадне.

В отговор на всичко това адвокатът на бащата на Бритни заяви, че той съжалява да чуе, че дъщеря му страда толкова много, че я обича и че му липсва. И изслушването на певицата предизвика широк отзвук не само в социалните мрежи, но и сред нейните колеги, които се обявиха в нейна защита.

Пръв го направи Джъстин Тимбърлейк, с когото Спиърс имаше връзка преди доста години. Той заяви, че "след всичко, което видяхме днес, трябва всички да подкрепим Бритни". По думите му това, което се случва с нея, просто "не е редно", независимо от нейното минало. 

"Никоя жена никога не трябва да бъде ограничавана да взема решения относно собственото си тяло", категоричен е изпълнителят. А подкрепата си за Бритни изказаха още Марая Кери, Холзи, както и други актриси и певици.

Бритни Спиърс, Instagram и как отговори на три въпроса от последователи в социалната мрежа

Защо Бритни Спиърс е „изключително щастлива“

Колко малко ни трябва понякога

Половинката на Спиърс Сам Асгари пък позира за социалните мрежи с тениска, на която пише "Освободете Бритни". В последното си интервю той призна, че иска връзката им да отиде "на следващо ниво" и със сигурност ще стиска палци съдът да позволи на певицата да станат съпруг и съпруга, както и родители.