Изглежда че освен с легендарните си роли, Брад Пит ще остави отпечатък във времето и с още един свой талант - актьорът вече спокойно може да се нарече и скулптор.

Брад Пит, Blonde, фрак, кецове и новата визия на актьора, която събра погледите на всички

Брад Пит въобще не е приключил с изненадите

Май започваме да свикваме

58-годишният американец направи своя дебют в пластичното изкуство, подреждайки девет свои творби в Sara Hilden Art Museum във Финландия.

На събитието в събота, 17 септември, присъства неговата приятелка - художничката deBranne Treu, която развълнувано коментира неподозирания талант на Брад.

"Снощи се почерпихме в чест на нашия скъп приятел и първото му художествено представяне, и всички бяха изумени. Ако кажем, че работата му е страхотна, бихме го подценили, тъй като той е истински художник, който твори с изключителна страст и стреме."

Оригиналните творби на Брад Пит обединяват няколко творби под името Self-Inflicted Gunshot Wound to the House, част от които са куршуми, кристализирани в платинен силиций. Сред най-внушителните му работи е наподобяваща ковчег голяма бронзова кутия, от която се показват ръце, крака и лица.

Друга е гипсова стенна скулптура, носеща посланието Aiming At You I Saw Me But It Was Too Late This Time, което в превод от английски означава следното: прицелвайки се в теб, аз видях себе си, но този път беше твърде късно.

Сред най-миниатюрните му творби пък е скромна къща, вероятно направена от дървени блокове и дървесна кора, пише Daily Mail.

Носителят на Оскар е автор и на няколко дървени Candle Holders For Loved Ones, за които той казва, че са създадени по времето на пандемията от коронавирус.

Типично в свой стил, Брад Пит присъства на откриването на изложбата в интересно облекло. Актьорът е бил облечен в есенни тонове - оранжево палто, кафяв гащеризон и кафява каубойска шапка. 

Брад Пит, Арън Тейлър-Джонсън и списъкът на звездата от "Убийствен влак" с лошите актьори

Тайният списък на Брад Пит

Нова страница в живота на актьора

Освен скулптурите на Брад Пит, в галерията във финландската галерия Sara Hilden Art Museum бяха представени и творби на художника Томас Хаусаго и певеца Ник Кейв.