Анджелина Джоли признава, че фактът, че е майка, макар и самотна, буквално я е спасило от това да се отдаде на "тъмната страна" на живота. В ново интервю за Vogue актрисата говори за това как фокусирането върху родителството, на фона на бурния ѝ развод с Брад Пит, я е поддържало през годините.

Салма Хайек и Анджелина Джоли по-близки от всякога - колко силно е приятелството им

Специалното приятелство на Салма Хайек и Анджелина Джоли

Опасно близки

"Бях на 26, когато станах майка. Целият ми живот се промени. Но това, че имам деца, ме спасява в трудните ми моменти - и ме научи да бъда в този свят по различен начин", каза тя пред изданието.

Холивудската звезда не скри, че се чувства "доста потисната" в последно време. "Все още понякога трудно разбирам сама себе си, дори и на 48 години. Още повече, че в момента изживявам нелесен, преходен период", призна тя. Така, без да споделя много, Джоли намекна, че животът на цялото семейство е труден през последните години. "Имахме много да лекуваме", обясни актрисата. "Но важното е, че намираме опора един в друг."

Анджелина Джоли позира за корицата на ноемврийския брой на Vogue, облечена в бяла, развяваща се рокля, без презрамки, покрита с розова боя - докато рекламира новата си модна компания Atelier Jolie.

"Нямам амбиции да бъда голям моден дизайнер, по-скоро искам да помогна на други талантливи хора да станат това", обясни тя. "И така да променя някои аспекти от живота си, за да продължа напред."

И уточнява, че понякога начинът, по който човек се облича, говори много за него и моментното му състояние. "Може да е като: не се забърквай с мен, нося си бронята", казва тя. "След като преминах през нещо, в което бях толкова наранена, психотерапевтът ми ме попита дали бих опитала да нося ефирна, развяваща се дреха. Предположих, че е заради предпочитаните от мен панталони и ботуши, които проектират "по-твърд" вид и изграждат силен образ."

Шайло Джоли-Пит отново изненада всички

Шайло Джоли-Пит отново изненада всички

Промяната във външния вид на първото биологично дете на Брад Пит и Анджелина Джоли

Анджелина Джоли и Брат Пит, които обявиха развода си през 2016 г., след дванадесет години заедно, имат общо шест деца - Мадокс (22 г.), Пакс (19 г), Захара (18 г.), Шайло (17 г.) и близнаците Вивиен и Нокс (15 г.). Двамата актьори продължават да се борят в съда за попечителството над децата си, както и за винарна, която някога са притежавали заедно. През май, 2021 г. получиха съвместно попечителство, но само месец по-късно решението на съда беше отхвърлено. И до ден днешен въпросът остава неразрешен.