Тази седмица Брад Пит спечели поредната си награда - за най-добра поддържаща мъжка роля на филмовата организация National Board of Review. Излизайки на сцената да си получи отличието, актьорът не пропусна да благодари на човека, на когото я дължи.

Пит помоли своя близък приятел Брадли Купър да излезе на сцената и двамата се прегърнаха топло.

Под бурните аплодисменти на зрителите Брад сподели, че именно колегата му е неговият спасител от алкохола и благодарение на него днес държи тази награда в ръцете си.

Снимка 460903

Източник: GettyImages

След раздялата с Анджелина Джоли, Брад изпада в тежко емоционално състояние и скоро след това се превръща в истински алкохолик, както сподели самият той преди време. Прекарва половин година в клуб на анонимните алкохолици и вече около две години е далеч от чашката.

Снимка 460897

Източник: GettyImages

А речта му при приемането на поредната награда е едва вторият път, в който актьорът говори за проблемите си с алкохола, които вече са зад гърба му. Първият бе в интервю миналата година.

Брад Пит, личният му живот и защо го определя като бедствие

Животът на Брад е истинско бедствие

Тъжната самоирония на актьора

"Изтрезнях заради този човек. И всеки ден за мен от този момент е все по щастлив.", каза Пит. Той отново благодари на Купър за това, че е до него на сцената, защото знае, че е сложил дъщеря си да спи и е бързал, за да дойде навреме, пише E! Online.