Приятелството между Бен Афлек и Мат Деймън никога не е била тайна за никого и двамата неведнъж са се подкрепяли.

Мат Деймън, Бен Афлек, Дженифър Лопес и как той коментира връзката им

Как Мат Деймън коментира връзката на Бен Афлек и Джей Ло

Все пак става дума за най-добрия му приятел

Не сме чули и една лоша дума от тях за когото и да е било от двамата, а наскоро Бен Афлек направи пълни самопризнания за това как му е помогнал Мат Деймън в личен план, докато развива бляскавата си кариера.

Както и обратното, впрочем. Самият Афлек запалва интереса на Деймън към седмото изкуство.

Двамата израстват заедно в Бостън. Заедно се справят и с всички минуси на славата. И днес излизат на червения килим - отново заедно, усмихнати и уверени.

"Не мога да говоря от името на Мат, но моят собствен разум и психическо здраве наистина се възползваха от това, че имам някого, с когото съм израснал и познавам от дете, с когото минахме през едно и също - това над 20-годишно пътуване пред очите на публиката", споделя Бен Афлек.

Той се чувства облагодетелстван от факта, че има с кого да бъде честен, да бъде себе си, да обсъжда и споделя, защото знае, че Мат Деймън го обича. Признава още, че изпитва същото към Деймън.

Афлек толкова много разчита на него, че неведнъж се е чудил как някои прочути личности се справят със славата сами. Без да имат на кого да се доверят, без подкрепата на близък човек, който ги познава от години, преди да станат известни.

От FOX28 напомнят как преди време Бен Афлек се е пошегувал, че Мат Деймън се е увлякъл по актьорската кариера, защото е ревнувал Бен. А поводът била ролята на Афлек в образователния детски сериал "Пътуването на Мими" от 1984 г.

Дженифър Лопес, Бен Афлек и пристигането им за кинофестивала във Венеция

Джей Ло и Бен Афлек - влюбени и във Венеция

Има специална причина да са там

Тогава Афлек бил едва на седем или осем, често пътувал и както биха направили повечето хлапета, се фукал пред момчетата в квартала. Но именно този негов актьорски дебют запалва и любовта му към седмото изкуство. Тази на Мат Деймън - също.