Бен Афлек винаги е говорел открито за проблемите си с алкохола и за борбата, която води с тази зависимост.

Бен Афлек, Дженифър Гарнър, разводът им и за какво съжалява най-много актьорът

За какво съжалява най-много Бен Афлек

Времето не може да бъде върнато

А за опита си с марихуаната той споделя в интервю за Vanity Fair във връзка с излизането нановата книга, посветена на създаването на комедията от 1993 година "Объркани и непокорни".

Книгата се казва Alright, Alright, Alright: The Oral History of Richard Linklater's Dazed and Confused. В нея авторката Мелиса Маерц разкрива задкулисни истории за актьорския състав и снимачния екип. Във филма младият Афлек играе Фред О'Баниън.

"Имах лош опит с марихуана на 15 години - получих паническа атака", признава Бен Афлек. Той споделя, че пушел трева само, ако всички останали пушели и че всъщност не харесва марихуаната. По скоро го правел, за да подражава на приятелите си.

По рано пред People актьорът говори открито за борбата с алкохолизма и за заличаване на стигмата около "проблемите със зависимостта, които са засегнали толкова много животи". Бен Афлек споделя, че при него е генетично. Алкохолици са били баба му и дядо му, както и баща му Тимъти, който не пие вече 30 години. Брат му Кейси Афлек е бивш алкохолик.

Бен Афлек, странната му предпазна маска и снимките в Ню Орлиънс с Ана де Армас

Защо Бен Афлек ни изуми с избора си на маска

Болката му от развода през 2018 г. с Дженифър Гарнър, от която има три деца, също е била ключов фактор. "Не исках да ги виждам наранени. Открих, че пия все повече и повече през нощта у дома сам. Това беше нещо, което правех, за да се справя с болезнените чувства. Родителите ми се разведоха, когато бях млад. Знам колко болезнено е това."