Арнолд Шварценегер заведе дело за 10 милиона долара срещу руската компания за роботи Promobot за използването на лицето му за популяризиране на един от продуктите им.

Арнолд Шварценегер, смъртта и страхува ли се от от нея актьорът

Страхува ли се от смъртта Арнолд Шварценегер

Колко безстрашен е Терминаторът

Според TMZ актьорът се е превърнал в "нежелателно лице" на Robo-C, сервизен робот, който може да приема човешки облик по избор на собственика.

Роботът напълно имитира външния вид на актьора. Той може да движи очите, веждите, устните, шията, а също така да поддържа разговор, като възпроизвежда повече от 600 варианта на човешка микромимика.

Снимка 470212

Източник: GettyImages

Както е посочено в съдебното дело, роботът двойник на Арнолд Шварценегер неведнъж е представян на публични събития, за да рекламира и продава продуктите на компанията. През януари той е показан на изложението CES в Лас Вегас, след което адвокатът на актьора Марти Сингър иска да бъде спряно използването на лицето на Шварценегер.

Снимка 470211

Източник: GettyImages

Според TMZ след тази случка от Promobot обещават да прекратят практиката си, но през февруари роботизираният Арнолд Шварценегер отново се появява на изложението за играчки в Ню Йорк.

От руската компания отричат твърдението на TMZ за съдебния процес, който актьорът е завел срещу тях. 

„Терминатор: Мрачна съдба“, Арнолд Шварценегер и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от „Терминатор: Мрачна съдба“

Нови терминатори мерят сили със стари терминатори, но имаме ли нужда от това