От Анджелина Джоли не очакваме нищо по-малко от категорична позиция, когато става дума за здравето и бъдещето на жените, и децата по света. И тя не ни разочарова - освен че неуморно работи с хуманитарни организации, тя отправя директни послания.

"Ако не се сложи край на войната, децата ще платят най-високата цена под формата на травми, изгубено детство и разбити животи."

Това написа 48-годишната Джоли под публикация в официалния си профил в Instagram. Тя беше споделила три снимки на деца от Украйна - на деца, които бягат от военните действия в Ирпин, на тежко ранено момче на болнично легло, както и на дете, болно от рак в онкологична болница, чието мазе е превърнато в бомбоубежище.

Тя допълни, че освен повече от двата милиона човека, напуснали Украйна, още поне толкова са се изселили от родните си места в други части на страната, от където не могат да мръднат заради боевете, с директна заплаха за живота си.

Анджелина Джоли, бежанците, хуманитарните кризи и пристигането й в Йемен

Анджелина Джоли - за бежанците и Украйна

Хуманитарните мисии на актрисата

В момента Анджелина Джоли е на мисия в Йемен като специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците. Преди седмица тя обърна внимание, че всеки бежанец, независимо от коя държава идва и какви са причините за бягството му, трябва да бъде третиран еднакво.