Дори да не се интересуваме от американския политически живот, популярността на Александра Окасио-Кортес няма как да ни подмине. Родена в Бронкс и доскоро работила като сервитьорка, сега 29-годишната жена е най-младият член на Долната камара на американския Конгрес. Този факт обаче не е единственият й плюс.

Снимка 409109

Източник: GettyImages

Окасио-Кортес успя да върне интереса на младите към политиката и бъдещето на САЩ не без помощта на социалните медии, както и към собствената си харизматична персона. Вдъхновени именно от нея, Devil's Due Comics пускат комикс, в който тя е главната героиня. Ще се продава през май.

Снимка 409111

Източник: Devil"s Due Comics

Целта му е да сатира на политиката във Вашингтон, но корицата ясно заявява на коя страна са създателите му - Окасио-Кортес е изобразена пред Капитолия, стъпила върху слон в очевидно недобро здраве (слонът е символ на Републиканската партия на САЩ).

Снимка 409110

Източник: Devil"s Due Comics

На алтернативна корица пък 29-годишната членка на конгреса е в ролята на супергероиня. "Може да не сме съгласни с всичките й възгледи, но се вълнуваме от глътката свеж въздух в Конгреса", коментират от Devil's Due Comics и поясняват, че Александра Окасио-Кортес няма представа за съществуването на комикса и не е свързана с неговото издаване.