Има някои холивудски семейства, които са в индустрията от поколения. От Чаплин, играли във филмите от ерата на мълчаливия филм, до Дъглас, които упорито се налагат в наши дни.

Чаплин

 Чарли Чаплин (1889-1977), Жералдин Чаплин (1944), Уна Чаплин (1986)

Източник: wikipedia/GettyImages/GettyImages

Чарли Чаплин (1889-1977), Жералдин Чаплин (1944), Уна Чаплин (1986)

Чарли Чаплин е само началото на династията Чаплин в Холивуд.
Чарлс Спенсър "Чарли" Чаплин младши е една от най-емблематичните холивудски звезди, след като започва кариерата си като "тих" актьор. Неговото влияние като създател на филми остави вечно наследство в индустрията. Чаплин се е женил четири пъти и има 11 деца. От тях най-малко осем влизат в шоубизнеса по някакъв начин.

Дъщеря му Джералдин е актриса, известна с ролите си в много филми, в това число "Доктор Живаго" и "Чаплин". Има три номинации за "Златен глобус" и няколко предстоящи проекта, включително роля в "Джурасик Свят: Падналото кралство".

Дъщеря ѝ Уна Чаплин е актриса, известна с ролята си на Талиса в "Игра на тронове" и "Табу". Тя ще участва и в предстоящите филми "Аватар 2" и "Аватар 3".

Баримор

Лайънъл Баримор (1878-1954), Джон Баримор(1882-1942), Дрю Баримор(1975)

Източник: wikipedia.org

Лайънъл Баримор (1878-1954), Джон Баримор(1882-1942), Дрю Баримор(1975)

Династията Баримор се занимава с актьорско майсторство от 1800 г. насам.
Семейство Баримор е една от най-големите и най-стари династии в Холивуд. Братята и сестрите Лайънъл Баримор, Джон Баримор и Етъл Баримор последват родителите си - Хърбърт Артър Чембърлейн Блайт, известен със сценичното си име Морис Баримор, и Джорджиана Баримор Ема Дрю, известна като Джорджи Дрю Баримор. Лайънъл печели "Оскар" през 1931 г. за "A Free Soul", а Етъл печели "Оскар" през 1945 г. за "None But the Lonely Heart".

Синът на Джон Баримор - Джон младши също става актьор, както и сладката Дрю Баримор. И това дори не са всички членове на семейството, които продължават семейната традиция.

Копола

Франсис Форд Копола (1939), Талия Шайър (родена Копола, 1946),  София Копола (1971), Никълъс Кейдж (роден Копола, 1964)

Източник: GettyImages

Франсис Форд Копола (1939), Талия Шайър (родена Копола, 1946), София Копола (1971), Никълъс Кейдж (роден Копола, 1964)

Семейство Копола, включително и по-далечните му членове, оставя огромен белег в историята на Холивуд и събира многобройни награди и номинации.
Франсис Форд Копола и Талия Шайър (Копола) са брат и сестра, които влизат в шоубизнеса - Франсис като режисьор, продуцент и сценарист, а Талия като актриса. Талия участва в филмите на своя брат "Кръстникът" и е известна с ролята си на Ейдриън в "Роки".

Децата на Франсис - Джан-Карло, Роман и София, стават част от шоубизнеса като продуценти и режисьори. София Копола има "Оскар" за сценария "Изгубени в превода". Дъщерята на Джан-Карло, Джиа Копола, също се в включва в семейния бизнес.

Две от децата на Талия - Джейсън и Робърт Шварцман, са актьори и музиканти. Джейсън е добре известен със сътрудничеството си с режисьора Уес Андерсън, включително в "Дарджийлинг ООД" и "В царството на пълнолунието". Робърт участва в "Дневниците на принцесата" и някои други филми, но е най-познат като водещ вокалист на групата Rooney.

Братът на Франсис и Талия Оугъст е бащата на режисьора Кристофър и актьорите Марк и Никълъс Копола. Никълъс е най-известен със сценичното си име Никълъс Кейдж.

Родословното дърво на семейство Копола е обширно и разполага с още много холивудски звезди, но няма да ви объркваме повече.

Фонда

Хенри Фонда (1905-1982), Джейн Фонда (1937), Питър Фонда (1940), Бриджит Фонда (1964)

Източник: wikipedia/GettyImages/GettyImages/GettyImages

Хенри Фонда (1905-1982), Джейн Фонда (1937), Питър Фонда (1940), Бриджит Фонда (1964)

Фонда са в Холивуд от три поколения.
Хенри Фонда участва в "Бродуей" и се насочва към Холивуд с кариера, която продължава пет десетилетия. Печели първата си номинация за "Оскар" за ролята си в "Гроздето на гнева", а по-късно и за тази в "Край Златното езеро", където участва заедно с дъщеря си Джейн. Синът му Питър също продължава с актьорството майсторство.

Джейн Фонда има роли на "Бродуей" и два пъти е носителка на "Оскар". Понастоящем участва в "Грейс и Франки" на Netflix. Синът ѝ Трой Гарити също е актьор.

Питър Фонда е звезда в "Най-мразената жена в Америка" и ще се появи в "Джак Райън" на Том Кланси. Дъщеря му Бриджит Фонда е актриса, докато не се оттегля от филмовото изкуство през 2002 г. Тя е добре позната с ролите си в "Кръстникът: Част III" и "Джаки Браун".

Дъглас

Кърк Дъглас (1916), Майкъл Дъглас(1944), Камерън Дъглас (1978)

Източник: GettyImages

Кърк Дъглас (1916), Майкъл Дъглас(1944), Камерън Дъглас (1978)

Семейство Дъглас има присъствие в Холивуд от началото на 1900 г.
Кърк прави дебюта си през 1946 г. в "Странната любов на Марта Айвърс", с която стартира своята плодотворна кариера. На 100-годишна възраст, актьорът е виждал Холивуд да претърпява многобройни промени. Трикратният кандидат за "Оскар" има четири деца - Майкъл, Джоел, Питър и Ерик, които също влизат в шоубизнеса.

Ерик е актьор и стар комик, но кариерата му приключва малко преди смъртта му през 2004 г. Питър и Джоел, от друга страна, стават продуценти.

Майкъл Дъглас два пъти печели "Оскар", известен с ролята си във филми като "Полет над кукувиче гнездо" и "Уол Стрийт". Последните му роли го хвърлят в киновселената на Marvel като част от "Ант-Мен" и предстоящото му продължение. Синът на Майкъл Камерън също става актьор, но през 2010 г. е осъден на пет години затвор за притежание на хероин, метамфетамин и кокаин. Освободен е през 2016 г.