На 21 и 22 декември София ще стане домакин на уникално събитие от световен мащаб.

В навечерието на коледните празници, Nescafe 3in1 ще подари на столичани и гостите на града невиждано до момента у нас снежно шоу - Nokia Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007.

Събитието ще се проведе на площад "Княз Александър Първи", на който ще бъде изградена внушителна рампа за сноуборд, където ще се изявяват най-добрите сноубордисти в света. Съоръжението е високо 31 метра, широко 25 метра и дълго 100 метра.

От Швейцария 14 тира ще докарат конструкцията, тежаща 350 тона. Тя ще бъде покрита с 250 тона сняг, пренесен от заснежената Витоша. Швейцарски инженери са ангажирани със строежа. Те ще сглобят плоскостите, изграждащи рампата, съдийската кула и асансьор.

Височината на кулата за скок ще бъде 3 метра, което ще осигури на сноубордистите летеж от около 12-15 метра. Заради състезанието от 20 до 23 декември площадът пред царския дворец ще бъде затворен за автомобили.

На 21 декември ще има демонстративни изпълнения. На 22-ри, събота, през деня ще бъдат квалификациите, а от 17:30 часа ще се състоят финалите.

Заявки за участие в състезанието за Световната купа по сноуборд за мъже са подали 65 състезатели от 16 държави. За състезанието в София пристигат най-добрите сноубордисти в света.

На рампата пред двореца ще се появят четирима от претендентите за световната титла - Яне Корпи /Финландия/, Пеету Пииройнен /Финландия/, Ристо Матила /Финландия/ и Щефан Гимпл /Австрия/.

Българската агитка ще се радва на три наши момчета- Марио Беньо, Димитър Чокоев и други. Организатори на състезанието са Българската федерация по ски, Столична община и Български ски пул.